Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Στηρίζει Χρονοπούλου ο Ανδρουλάκης -Σίγουρα στο Επικρατείας, συζητείται η θέση

Αναπροσαρμόζει την επικοινωνιακή στρατηγική του το ΠΑΣΟΚ ενόψει εκλογών, μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως λένε στη Χ. Τρικούπη, τα μηνύματα από την περιφέρεια είναι πολύ ενθαρρυντικά για το ΠΑΣΟΚ, φέρνοντας ως παράδειγμα και την τελευταία  εμφάνιση του Νίκου Ανδρουλάκη σε Καρδίτσα και Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου.

Η πρώτη εμφάνιση της Ελένης Χρονοπούλου: Στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ανδρουλάκης: Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, ψηφίζεις κράτος δικαίου -Δεν στήνουμε κυβερνήσεις στο περιθώριο και στο παρασκήνιο

«Στην περιφέρεια πάμε καλά, αγκάθι παραμένει το λεκανοπέδιο»
λένε στο ΠΑΣΟΚ ως εκ τούτου μελετούν προσαρμογές στην επικοινωνιακή στρατηγική τους,
με πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές δράσεις, ενίσχυση της παρουσίας στα social media και
δράσεις στις γειτονιές του λεκανοπεδίου, ώστε να πυκνώσει το μήνυμα του κόμματος.
 

«Τις δημοσκοπήσεις τις μελετάμε, τις αναλύουμε, τις λαμβάνουμε υπόψιν, ωστόσο σημασία έχει τι θα επιλέξουν οι πολίτες στις κάλπες» λένε με νόημα στη Χ. Τρικούπη.

Οι περιοδείες Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα. Απόψε θα βρίσκεται στο Αγρίνιο, αύριο στα Γιάννενα, ενώ την Τετάρτη θα παραβρεθεί σε θεματική εκδήλωση με υγειονομικούς στην Αθήνα. Την Πέμπτη θα παραστεί στο Οικονομικό φόρουμ των Δελφών για να δώσει συνέντευξη στην Μαρία Σαράφογλου (στις 13:00). Την Παρασκευή θα μετάσχει σε μία ακόμη δράση στην Αθήνα, ενώ το απόγευμα της ίδια ημέρας θα αναχωρήσει για περιοδεία στη Θράκη. Πιθανότατα η Ξάνθη θα είναι η μία περιφέρεια που θα επιλέξει να είναι υποψήφιος (οι άλλες δύο θα είναι το Ηράκλειο Κρήτης και ίσως ο Νότιος τομέας Αθηνών).

Στο τέλος της εβδομάδας ανακοινώνεται το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει επίσης το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Οι συζητήσεις για τον επικεφαλής είναι διαρκείς, ωστόσο οι γνωρίζοντες δεν αποκαλύπτουν το πρόσωπο που θα βρεθεί στην πρώτη θέση και θα συμβολίσει τα μηνύματα που θέλει να στείλει ο πρόεδρος του κόμματος.

Τετ α τετ Ανδρουλάκη-Χρονοπούλου για το Επικρατείας

Μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως πληροφορείται το iefimerida.gr, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει μια τετ α τετ συνάντηση με την Ελένη Χρονοπούλου για το τι θα θελήσει να πράξει τελικώς η ίδια. Η Ελένη Χρονοπούλου που εμφανίστηκε στη συγκέντρωση Ανδρουλάκη στη Ν. Φιλαδέλφεια την περασμένη εβδομάσα, όπως διέγνωσαν αρκετοί από την πρώτη δημόσια τοποθέτησή της μετά την δημοσιοποίηση των καταγγελιών της κατά Γεωργούλη φαίνεται να είναι θετική. Στελέχη της Χ. Τρικούπη αναφέρουν ότι δεν έπαιξε το όνομά της για την πρώτη θέση. Έτσι, αναμένεται να τεθεί, όπως είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr στην δεύτερη (εκλόγιμη όπως όλα δείχνουν στις πρώτες τουλάχιστον κάλπες) του Επικρατείας, ως εκπρόσωπος της Ομογένειας. Το ζήτημα είναι εάν η ίδια αντέξει στην συναισθηματική και ψυχολογική πίεση να ερωτάται στις δημόσιες εμφανίσεις της για την υπόθεση Γεωργούλη και όχι για τις πολιτικές της θέσεις. Αυτό άλλωστε τόνισε εμμέσως και η ίδια στην δήλωσή της: «Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτήν τη δυσάρεστη για μένα υπόθεση».

Επίσης πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι για την θέση του επικεφαλής δεν προορίζεται ούτε ο Νίκος Αλιβιζάτος, όπως φέρεται να έχει διαμηνύσει ο ίδιος από τον χειμώνα. Συζητείται το ενδεχόμενο επικεφαλής να είναι είτε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ  Δημήτρης Μάντζος ή ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Παναγιώτης Δουδωνής.  

Οι φίλοι από το Πανεπιστήμιο

Ένα όνομα που ακούστηκε τα τελευταία 24ωρα είναι εκείνο του Νίκου Μίλη, αντιπροέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ). Ο Νίκος Μίλης είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίο του ΠΑΣΟΚ και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη. Για την ακρίβεια η τριάδα Νίκος Μίλης, Μιχάλης Καλαντζόπουλος (δικηγόρος και τομεάρχης Εργασίας του ΠΑΣΟΚ) και Νίκος Ανδρουλάκης έχουν μακρά διαδρομή συμπόρευσης και φιλίας από την εποχή που ήταν φοιτητές. Οι κ.κ. Ανδρουλάκης – Μίλης σπούδαζαν στην Ξάνθη, ο κ. Καλαντζόπουλος στην Κομοτηνή  από την δεκαετία του 2000. Διατήρησαν τις στενές τους σχέσεις μέχρι και σήμερα, ενώ συχνά-πυκνά βρίσκονται (κυρίως στο σπίτι Καλαντζόπουλου) συζητώντας για τις εξελίξεις. Στο πρόσωπο του κ. Μίλη κάποιοι βλέπουν μια λύση για την θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (ως νέος, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με διείσδυση σε έναν ισχυρό επαγγελματικό/κοινωνικό κλάδο όπως οι πολιτικοί μηχανικοί) αν και άλλοι υποστηρίζουν ότι η σηματοδότηση πρέπει να είναι πιο ισχυρή προς το ευρύ κοινό και πιο αναγνωρίσιμο το πρόσωπο.

Στο Επικρατείας ανακοινώθηκε ήδη ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης, ενώ επίσης θα μετέχει σε μη εκλόγιμη θέση ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του αγωνιστή της Δημοκρατίας, σε μια προφανή σηματοδότηση των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά.

Επίσης θα υπάρχουν υποψηφιότητες που θα σηματοδοτούν την
ανανέωση, τη σύνδεση με λαϊκά στρώματα και κοινωνικές ομάδες


Πηγή