Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε 17χρονος που το έσκασε από αναμορφωτήριο στον Βόλο

Ένας 17χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Ο ανήλικος το είχε σκάσει από το Ίδρυμα Αγωγής Αρρένων στον Βόλο και οι αρχές τον αναζητούσαν από τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr στις 00:30 π.μ. ομάδες Ζ και ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, εντόπισαν έναν 17χρονο, ο οποίος όπως αποδείχθηκε, είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου τον Απρίλιο και από τότε κανείς δεν γνώριζε που βρισκόταν.

Θεσσαλονίκη: Ενεπλάκη σε διάρρηξη ο 17χρονος που αναζητούνταν

Επιπλέον, λίγο πριν από τη σύλληψη του ανηλίκου, σ’ ένα στενάκι δίπλα από την συγκεκριμένη οδό περίοικοι της περιοχής δήλωσαν στο GRTimes.gr πως δύο δράστες προσπάθησαν να διαρρήξουν σταθμευμένο αυτοκίνητο, διότι μέσα υπήρχε μία τσάντα.

«Ακούσαμε δύο δυνατούς «κρότους» και αρχικά νομίζαμε πως ήταν πυροβολισμοί, οπότε απευθείας καλέσαμε την Αστυνομία. Όταν βγήκαμε να δούμε τι είχε συμβεί, είδαμε τους δύο δράστες να έχουν πάρει πέτρες και να προσπαθούν να σπάσουν το τζάμι. Όταν αντιλήφθηκαν πως τους είχε «πάρει» χαμπάρι ολόκληρη η γειτονιά προσπάθησαν να διαφύγουν μέσω της οδού Σαπφούς. Ωστόσο, κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν να φύγουν ούτε από εκεί και κρύφτηκαν πίσω από έναν κάδο απορριμμάτων».

Τέλος, σύμφωνα με τα όσα τόνισαν οι αυτόπτες μάρτυρες στο GRTimes.gr η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση στο σημείο, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και προσαγωγή των δύο ατόμων, από τους οποίους ο ένας φέρεται πως είναι ο ανήλικος που είχε διαφύγει τον Απρίλιο από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων.


Πηγή