Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Στη Μόσχα αύριο ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί αύριο τη Μόσχα, σύμφωνα με διπλωματική πηγή.

Όπως μεταδίδει το RIA Novosti, η πηγή δήλωσε: «Ο Τούρκος υπουργός έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί τη Μόσχα αύριο». Να σημειωθεί πως χθες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του.

Σήμερα ή αύριο η εκκένωση Τούρκων πολιτών από τη Μαριούπολη, λέει ο Τσαβούσογλου

Ενημερώνοντας σήμερα τους δημοσιογράφους σχετικά με την επικοινωνία με τον Σεργκέι Λαβρόφ, ο Τσαβούσογλου, είπε ότι αναμένει την απομάκρυνση των πολιτών από την Μαριούπολη της νότιας Ουκρανίας σήμερα ή αύριο.

«Οι συνθήκες για την εκκένωση των πολιτών μας από τη Μαριούπολη είναι ιδανικές. Αναμένουμε καλά νέα σήμερα ή αύριο». Πρόσθεσε επίσης, πως 14.800 Τούρκοι πολίτες έχουν εκκενωθεί από την Ουκρανία μέχρι στιγμής εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας και πως Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν μια συνάντηση με Ουκρανούς διαπραγματευτές σήμερα, αναφέρει το Reuters.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το τέμενος του Σουλτάνου Σουλεϊμάν στη Μαριούπολη, όπου έχουν καταφύγει περισσότεροι από 80 ενήλικες και παιδιά, συμπεριλαμβανομένων Τούρκων.

Νωρίτερα την Τρίτη, πηγές του υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι η Άγκυρα αναμένει έγκριση από τις ρωσικές αρχές για την εκκένωση της Μαριούπολης, εν αναμονή της αξιολόγησης ασφαλείας.


Πηγή