Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Crystal craze: Τι κάνουν τελικά οι κρύσταλλοι στην επιδερμίδα (και όχι μόνο)

Λέγεται ότι η Victoria Beckham έχει κρυστάλλους στην τσέπη της για «θετική ενέργεια». Η Adele κρατά πολλές φορές κρυστάλλους στις παλάμες της ενώ τραγουδάει στη σκηνή. Η Miranda Kerr – η οποία φιλτράρει τα προϊόντα της σειράς περιποίησης δέρματος Kora Organics με τη βοήθεια ροζ χαλαζία – κρύβει επίσης έναν μικρό κρύσταλλο σε σχήμα καρδιάς στο σουτιέν της.

Μα τόσο θαυματουργοί είναι αυτοί οι κρύσταλλοι εύλογα θα αναρωτιέσαι… Ναι, είναι και, μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικοί και για το δέρμα. Για να καταλάβεις, τόσο οι Αζτέκοι και οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι όσο και εκείνοι που ασχολούνται με την Αγιουβέρδικη ιατρική σήμερα θεωρούν ότι οι κρύσταλλοι μπορούν να διατηρήσουν νεανικό το δέρμα.

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις με λάθος τρόπο το jade roller;

Αρκεί να σκεφτείς τα jade και face rollers, αλλά και τα gua sha tools, τα οποία συνήθως είναι φτιαγμένα από νεφρίτη, και υπόσχονται… να κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα.

Τι ακριβώς κάνουν στην επιδερμίδα (και όχι μόνο) οι κρύσταλλοι

Οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί αναφέρουν ότι οι κρύσταλλοι επηρεάζουν τα επίπεδα ενέργειας αυξάνοντας την κυτταρική δραστηριότητα, τη μικροκυκλοφορία και τη διαύγεια.

via GIPHY

Ορισμένες πέτρες έχουν κι άλλα οφέλη, όπως η απολέπιση και η λάμψη της επιδερμίδας. Ειδικότερα, όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος, τα εργαλεία ομορφιάς με νεφρίτη εξισορροπούν το δέρμα κάνοντας το ακόμα πιο υγιές και φωτεινό από όσο είναι, το διαμάντι βοηθά στη διαύγεια, ο ροζ χαλαζίας φέρνει άνεση, το ζαφείρι βοηθά τον ύπνο και το άγχος και το ρουμπίνι δίνει boost στη διάθεση.

Δεν υπάρχουν, όμως, μόνο αυτές οι πέτρες! Υπάρχουν κι άλλες που προορίζονται για συγκεκριμένο σκοπό… Θα τα μάθεις όλα ευθύς αμέσως!

Για το άγχος

Όταν νιώθεις πίεση και έντονο άγχος έχε κοντά σου – κατά προτίμηση να ακουμπά το δέρμα σου- πέτρα αιματίτη. Ο αιματίτης σε βοηθά να είσαι συγκεντρωμένη, αλλά και χαλαρή.

Για να περιορίσεις τον αρνητισμό

Η μαύρη τουρμαλίνη είναι ένας ισχυρός κρύσταλλος που μετατρέπει την αρνητική ενέργεια σε θετική. Όταν, λοιπόν, νιώθεις άσχημα συναισθήματα, κράτα σφιχτά την πέτρα και θα… απορροφήσει την αρνητική ενέργειά σου. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερος είναι ο κρύσταλλος, τόσο το καλύτερο.

Γενικότερα, όμως, μπορείς να έχεις τη μαύρη τουρμαλίνη τοποθετημένη στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας ή στο γραφείο σου, ώστε να υπάρχει πάντα θετική ενέργεια στον χώρο.  

Ο κρύσταλλος που χρειάζονται όλοι

Ο ροζ χαλαζίας είναι ο κρύσταλλος που όλοι έχουν ανάγκη, γιατί φέρνει την αγάπη στη ζωή. Έχε τον κοντά σου και όλα… θα γίνουν καλύτερα.  

Για συναισθηματική στήριξη

Τις μέρες που νιώθεις θλίψη ή απογοήτευση η πέτρα του μαλαχίτη θα σε ανακουφίσει. Τοποθέτησέ τη δίπλα στο κρεβάτι σου και όλα… θα φτιάξουν σιγά-σιγά.

Wait! Στην gallery σού έχω μερικά beauty tools, όπως gua sha, face & jade rollers για να ξεκινήσεις από εκεί τη «θεραπεία» με κρυστάλλους. Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, η επιδερμίδα σου μετά από λίγες χρήσεις θα είναι λαμπερή και υπέροχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Jade roller: Εσύ ακόμα να το εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου;

  • Jade roller: Σε τι διαφέρουν το ροζ, το μοβ και το πράσινο roller;


Πηγή