Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Στους 52 οι νεκροί από την κατανάλωση υποκατάστατου αλκοόλ

Ο αριθμός των νεκρών από υποκατάστατο αλκοόλ στην πόλη της Σιβηρίας Ιρκούτσκ ανήλθε σήμερα σε 52, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της περιοχής προσθέτοντας ότι 29 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, κάποιων μάλιστα κινδυνεύει η ζωή.

Χθες, ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν σε 33, ενώ ασαφές παραμένει ποια είναι η ουσία που κατανάλωσαν. Χθεσινές πληροφορίες έκαναν λόγο για «αφρόλουτρο» και «λοσιόν μπάνιου», ενώ σήμερα τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για «λάδι μπάνιου».

Σε περιοχές της Ρωσίας η χρήση υποκατάστατων αλκοόλ ή νοθευμένων αλκοολούχων ποτών είναι πολύ συχνή καθώς η τελευταία διετία οικονομικής ύφεσης έχει εξωθήσει περισσότερους ανθρώπους στην ακραία φτώχεια. Ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων από το τελευταίο αυτό περιστατικό είναι ασυνήθιστα υψηλός.

Οι αρχές της πόλης Ιρκούτσκ, μίας πόλης περίπου 6.000 κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση 4184 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι συνέλαβαν δύο ύποπτους για τη διανομή των λαδιών για το μπάνιο.

Το προϊόν έφερε ετικέτα με προειδοποίηση για τον κίνδυνο κατάποσης, αλλά οι αρχές είπαν ότι τα θύματα την αγνόησαν και το κατανάλωσαν σαν να ήταν αλκοόλ. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι το λάδι για το μπάνιο περιείχε μεθυλική αλκοόλη.


Πηγή