Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Στο έκτακτο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Παρίσι ο Δένδιας -Στο τραπέζι το Ουκρανικό

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει στο έκτακτο, άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι σήμερα.

Το ΣΕΥ συγκαλείται εκτάκτως σε συνέχεια της αναγνώρισης από τη Ρωσία της παράνομης και μονομερούς ανακήρυξης «ανεξαρτησίας» των αποσχιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας, στις 21 Φεβρουαρίου 2022. Οι συμμετέχοντες υπουργοί της ΕΕ θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και τις αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της ΕΕ μετά από την ανωτέρω εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του χθεσινού διαγγέλματός του για την ουκρανική κρίση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία.

«Το βρίσκω αναγκαίο να πάρω μια απόφαση που έπρεπε να είχα πάρει νωρίτερα, να αναγνωρίσω αμέσως την ανεξαρτησία των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας (Ντονέτσκ και Λουχάνσκ)», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο ίδιος είπε ότι θα ζητήσει από το Κοινοβούλιο να στηρίξει την απόφαση αυτή, και κατήγγειλε πως τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι υπόκεινται σε γενοκτονία.


Πηγή