Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Στο Ευρωκοινοβούλιο η αρραβωνιαστικιά του Τζαμάλ Κασόγκι

Η αρραβωνιαστικιά του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι που δολοφονήθηκε το περασμένο Φθινόπωρο στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας επισκέφθηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να προάγει τις αξίες του δολοφονηθέντος συντρόφου της.

«Δεν βρίσκομαι εδώ μονάχα ως αρραβωνιαστικιά του Τζαμάλ (Κασόγκι), αλλά επίσης για να προάγω τις αξίες για τις οποίες εκείνος έδωσε μάχη, τις αξίες που ήθελε για τους ανθρώπους στη χώρα του, τους ανθρώπους του Αραβικού Κόσμου» επισήμανε η Χατιτζέ Τζενγκίζ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το Anadolu και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ίδια πρόσθεσε πως ελπίζει ότι η επίσκεψή της θα βοηθήσει στο να προωθηθούν περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Σαουδικής Αραβίας. Το Ριάντ παραδέχεται ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο του, αλλά αρνείται την εμπλοκή της σαουδαραβικής ηγεσίας.

Σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με την Τζενγκίζ, ο Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, ένας Ιταλός Ευρωβουλευτής, επισήμανε ότι είναι αποφασισμένος να διαλευκάνει τις συνθήκες της δολοφονίας Κασόγκι, τονίζοντας:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι ικανοποιημένο με την πρόοδο που έχει καταγραφεί έως σήμερα».

Ο Ιταλός ευρωβουλευτής συμπλήρωσε ότι παρά τους εμπορικούς δεσμούς της Ευρώπης με το Ριάντ, «δεν θα επιτρέψουμε στη Σαουδική Αραβία να ξεφύγει με τη δολοφονία Κασόγκι».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή