Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Στο Μεσολόγγι «η γλυπτική βλέπει τη ζωγραφική»

Δυο καταξιωμένους Έλληνες εικαστικούς, τον Σπύρο Κουρσάρη και τον Βασίλη Παπασάϊκα, έναν ζωγράφο και έναν γλύπτη, παρουσιάζει το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι. Με την κοινή έκθεση έργων των δυο καλλιτεχνών, η «Διέξοδος» επιχειρεί πειραματικά να αναδείξει τη συνομιλία του ζωγραφικού με το πλαστικό έργο.

Η έκθεση «Η γλυπτική βλέπει τη ζωγραφική» στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης του Μεσολογγίου θα διαρκέσει έως τις 27 Νοεμβρίου.

«Η επικοινωνία του τρισδιάστατου με το δισδιάστατο αποδίδεται στο θεατή σαν σε σκηνογραφία, όπου τα αγάλματα σκηνοθετούνται ως επισκέπτες μιας έκθεσης ζωγραφικής», αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου. «Οι δυο καλλιτέχνες καταθέτουν συνδυαστικά, μέσω του έργου τους, τις ψυχικές τους αποτυπώσεις που παράγει η κοινή τους καταγωγή, δεδομένου ότι ο ένας είναι από την Κέρκυρα και ο άλλος από το Αγρίνιο. Θεωρούν δε ότι έχοντας γεννηθεί και αναπτυχθεί μέσα στο δυτικό φως, είναι πολλά τα κοινά στην αντιληπτική τους ικανότητα και ως εκ τούτου στην απόδοση των εικόνων τους».

Ο Σπύρος Κουρσάρης γεννήθηκε το 1950 στην Κέρκυρα. Σπούδασε Ζωγραφική και Σκηνογραφία στην ΑΣΚΤ (1969-1974). Δίδαξε Αισθητική και Καλλιτεχνική Αγωγή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης(1997-2013). Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει 22 ατομικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο υπουργείο Πολιτισμού, σε ιδιωτικά μουσεία και συλλογές.

Ο Βασίλης Παπασάικας γεννήθηκε το 1956 στο Καινούργιο Τριχωνίδος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε σχέδιο στο προπαρασκευαστικό εργαστήριο του Βρασίδα Βλαχόπουλου και γλυπτική στο Α’ εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. Έχει κάνει έντεκα ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Έργα του μνημειακά και προσωπικά βρίσκονται σε πολλούς δημοσίους πολιτιστικούς χώρους και ιδιωτικές συλλογές.

Πηγή: messolonghinews.blogspot.gr


Πηγή