Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Στο Παρίσι για τη Διάσκεψη για το Κλίμα ο Θεοδωράκης

O επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα μεταβεί στο Παρίσι στις 11 και 12 Δεκεμβρίου για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για το Κλίμα που διοργανώνει η Γαλλία, δύο χρόνια μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας του Παρισιού για τη διάσωση του πλανήτη μας.

Πρωταρχικός στόχος της διάσκεψης, στην οποία συμμετέχουν αρχηγοί κρατών, τα Ηνωμένα Έθνη, κόμματα που έχουν πολύ ψηλά στην ατζέντα τους το θέμα του κλίματος αλλά και διεθνείς οργανώσεις και Κινήματα, είναι να επαναβεβαιώσει τη δέσμευση της παγκόσμιας κοινότητας στη διάσωση του πλανήτη.

Η ανάγκη αυτή είναι υψίστης σημασίας μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα συμμετέχει στη διάσκεψη προβάλλοντας την άποψη ότι και για την Ελλάδα η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να αποτελέσει κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της. Οι άνθρωποι που χάθηκαν στη Μάνδρα και σε άλλα σημεία της χώρας εξαιτίας των πλημμυρών είναι ένας επιπλέον λόγος που επιβάλλει τη συμμετοχή όλων μας σε αυτή την τεράστια προσπάθεια.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τη Δευτέρα θα έχει συναντήσεις και με τους επικεφαλής της ομάδας του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που σχεδιάζουν τις μεταρρυθμίσεις για τη νέα Ευρώπη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού θα συναντηθεί και με την Suzi Dennison, διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις διεθνείς σχέσεις στο Παρίσι.

localStorage.clear();


Πηγή