Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Στο Πεντάγωνο ο υπ. Άμυνας του Ισραήλ Λόιντ: «Κοινή πρόθεση η εξάλειψη της Χαμάς και η προστασία αμάχων»

Οι δύο υπουργοί Αμυνας των ΗΠΑ και Ισραήλ, Λόιντ Όστιν και Γιοάβ Γκάλαντ, συναντήθηκαν στο Πεντάγωνο. Κατά την συνεδρίασή τους, οι δυο υπουργοί επιβεβαίωσαν τον κοινό στόχο ήττας της Χαμάς.

Οι Όστιν και Γκάλαντ συζήτησαν τη σημασία της προτεραιότητας της προστασίας αμάχων σε περίπτωση στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Ράφα, καθώς και για τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα.

Ο Όστιν τόνισε πως οι «Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ έχουν ηθική υποχρέωση και κοινό στρατηγικό συμφέρον για την προστασία των αμάχων, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις στη Ράφα δεν πρέπει να προχωρήσουν χωρίς ένα αξιόπιστο και εφαρμόσιμο σχέδιο που διασφαλίζει την ασφάλεια και την ανθρωπιστική υποστήριξη των αμάχων που βρίσκονται εκεί».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Αμερικανός υπουργός προέτρεψε τον ομόλογό του να επεκτείνει τα σημεία εισόδου για ανθρωπιστική βοήθεια και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις διανομής εντός της Γάζας. Ο υπουργός τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ να δημιουργήσει έναν προσωρινό θαλάσσιο διάδρομο για την παροχή σωτήριας ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Γάζας «είναι μέρος μιας συνεχούς διεθνούς προσπάθειας για παροχή περισσότερης βοήθειας και πρέπει να συνδυαστεί με αυξημένη παροχή βοήθειας από το έδαφος».

Λόιντ Όστιν (επικεφαλής του Πενταγώνου): Αν ηττηθεί η Ουκρανία το ΝΑΤΟ θα πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, δηλώνει ο Λευκός Οίκος

Οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν την επείγουσα ανάγκη να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς στη Γάζα, με τον Οστιν να σημειώνει πως οι ΗΠΑ είναι υπέρ μιας διπλωματικής λύσης για την επίλυση των εντάσεων κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.


Πηγή