Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Στο στόχαστρο των Τούρκων ο Γιούνκερ

Συνάντηση θα έχει σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο της συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, και η οποία αναμένεται με ενδιαφέρον στον απόηχο της ελληνοτουρκικής έντασης των τελευταίων ημερών.

Αργά χθες το βράδυ το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση εξαπολύοντας επίθεση εναντίον της παρέμβασης του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τους δύο στρατιωτικούς στην Ελληνική Βουλή.

Η Τουρκία αναφέρει ότι «με ύφος εμπειρογνώμονα βγάζει συμπεράσματα» και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται στις Ελληνικές και ελληνοκυπριακές θέσεις για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Με τις ανακοινώσεις τος που βασίζονται στις Ελληνικές και Ελληνοκυπριακές θέσεις σχετικά για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. κάθε μέρα χάνουν την αξιοπιστία τους. Αρνούμαστε τις δηλώσεις αυτές οι οποίες είναι μακριά από την σοβαρότητα και δεν έχουν νομική βάση Επίσης με απορία αντιμετωπίζουμε τη δήλωση Γιούνκερ για τους δυο Έλληνες στρατιώτες, καθώς δήλωσε να αφεθούν ελεύθεροι.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους δεν έχουν κάποιο προνόμιο μπροστά στη δικαιοσύνη. Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη λογική που όταν θέλει υπενθυμίζει το κράτος δικαίου και όταν θέλει δεν διστάζει να κάνει δηλώσεις που σημαίνουν παρέμβαση στη δικαιοσύνη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

localStorage.clear();


Πηγή