Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Στο συνέδριο «Χρηματοδότηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης» ο Παναγιωτάκης

Στο συνέδριο με θέμα «Financing Sustainable Growth» (Χρηματοδότηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης) που διοργάνωσε στις 22 Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, μετά από πρόσκληση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Στο υψηλού επιπέδου συνέδριο συμμετείχαν και μίλησαν: ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο αντιπρόεδρος Γίρκι Κάταϊνεν, ο επίτροπος Δράσης για το κλίμα και Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, ο Βέρνερ Χόγιερ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τις Πόλεις και την Αλλαγή του Κλίματος.

Συμμετείχε επίσης και μίλησε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Στις εργασίες του συνεδρίου παρουσιάστηκε η στρατηγική και το σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αειφόρο χρηματοδότηση.

Όπως σημειώνει ο Βάλντις Ντομπρόβσκις στην επιστολή του προς τον επικεφαλής της ΔΕΗ: «Η Συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος εγκρίθηκε πριν από δύο χρόνια και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να ηγηθεί της εφαρμογής της.

Η μετουσίωση των στόχων του κλίματος, του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας της Συμφωνίας του Παρισιού σε απτά αποτελέσματα, βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της Επιτροπής. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτό το δύσκολο έργο απαιτεί την πλήρη συμμετοχή του χρηματοπιστωτικού τομέα και την κινητοποίηση των ροών κεφαλαίων προς βιώσιμες επενδύσεις».

localStorage.clear();


Πηγή