Τετάρτη , 30 Σεπτέμβριος 2026

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006 η ζήτηση για πετρέλαιο στις ΗΠΑ

Η ζήτηση για πετρέλαιο στις ΗΠΑ ανήλθε τον Οκτώβριο στο υψηλότερο επίπεδό της από το 2006, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API).

Η ζήτηση για πετρέλαιο στη χώρα αυξήθηκε τον περασμένο μήνα κατά 3,3% σε μηνιαία βάση στα 20,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με το API. Σε ετήσια βάση, η ζήτηση τον Οκτώβριο αυξήθηκε κατά 3,9%.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094545114-0’); });

Η ζήτηση για βενζίνη διαμορφώθηκε στα 9,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα, που αποτελεί νέο ρεκόρ για τον μήνα Οκτώβριο. Οι εξαγωγές αμερικανικού πετρελαίου τον ίδιο μήνα διαμορφώθηκαν στα 7,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αυξημένες για δεύτερο συνεχή μήνα ύστερα από μείωσή τους τον Αύγουστο.

«Η ισχυρή ζήτηση για πετρέλαιο αποτυπώνει την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας», δήλωσε ο Ντιν Φόρμαν, επικεφαλής οικονομολόγος στο API.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: «Κατέρρευσε το κυβερνητικό επιχείρημα για τον κόφτη -Δυνατή η μείωση του ΕΦΚ, η 13η σύνταξη και ο 13ος μισθός»

Στην πολιτική και οικονομική συγκυρία, καθώς και στον σχεδιασμό των επόμενων πολιτικών και οργανωτικών πρωτοβουλιών …

Daily-News.GR