Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Στρατηγικής σημασίας επένδυση της Amazon στην Ελλάδα -Συνάντηση Μητσοτάκη αύριο με στελέχη της εταιρείας | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια στρατηγικής σημασίας επένδυση ανακοίνωσε η Amazon στην Ελλάδα, καθώς στο πλαίσιο δημιουργίας τοπικών υποδομών θα αναβαθμίσει τη χώρα μας σε μία από τις 30 «τοπικές ζώνες» που θα φτιάξει την επόμενη χρονιά ανά τον πλανήτη.

Στελέχη του κολοσσού της τεχνολογίας και του online εμπορίου θα βρεθούν στις 9:30 της Παρασκευής (3/12) στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αντικείμενο τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στη χώρα μας, σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων της Amazon Web Services στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, και οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος να ανακοινώσω ότι θα διευρύνουμε διεθνώς τις “τοπικές ζώνες” μας (δείτε εδώ) σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη, τη Νότια Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία», είπε από το βήμα του παγκόσμιου συνεδρίου της Amazon Web Services ο αντιπρόεδρος της amazon.com, Βέρνερ Φόγκελς (Werner Vogels).

Δείτε τον χάρτη της Amazon:

Οι τοπικές ζώνες της Amazon είναι ένας είδος υποδομής που συμπεριλαμβάνουν αποθήκευση, υπολογιστική, αλλά και μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών προς τους πελάτες της εταιρείας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να «τρέχουν» εφαρμογές που απαιτούν μεγάλες ταχύτητες.

Οι 30 νέες τοπικές ζώνες θα αναπτυχθούν σε 21 χώρες. Στην Ευρώπη, εκτός από την Ελλάδα, θα γίνουν επενδύσεις σε Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία και Πορτογαλία.


Πηγή