Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Συγχαρητήρια Μπάιντεν σε Μακρόν: «Εταίρος-κλειδί η Γαλλία, μαζί για την υπεράσπιση της δημοκρατίας»

Τα συγχαρητήριά του στον Εμανουέλ Μακρόν, για την επανεκλογή του, έστειλε -με τη σειρά του- ο Τζο Μπάιντεν, με ηχηρό μήνυμα συνεργασίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να «υπερασπίσουν τη δημοκρατία», χαρακτηρίζοντας παράλληλα τη Γαλλία «εταίρο-κλειδί για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων».

Τα συγχαρητήρια του Μπάιντεν στον Μακρόν

«Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του. Η Γαλλία είναι ο παλαιότερος σύμμαχός μας και εταίρος-κλειδί στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων. Αδημονώ να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας – ιδίως για την υποστήριξη της Ουκρανίας, την υπεράσπιση της δημοκρατίας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε μέσω Twitter ο Τζο Μπάιντεν.

Μπλίνκεν: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις»

Παρόμοια ήταν η τοποθέτηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, που διαβεβαίωσε επίσης μέσω Twitter ότι στην Ουάσινγκτον «ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με τη Γαλλία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, ενισχύοντας τη μακρά και ισχυρή συμμαχία και φιλία μας».


Πηγή