Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Συνάντηση Μηταράκη-Μετσόλα στις Βρυξέλλες: Συζήτησαν για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών από την Ουκρανία

Συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, πραγματοποίησε σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Νότης Μηταράκης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα συντονισμού και διαχείρισης των προσφυγικών ροών από την Ουκρανία προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ καθώς και στις διαπραγματεύσεις για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, παρουσίασε την τρέχουσα κατάσταση διαχείρισης του μεταναστευτικού στην Ελλάδα.

Συμφωνία Μηταράκη-Μετσόλα στην ανάγκη κοινής αντίδρασης των κρατών-μελών της ΕΕ

Ο κ. Μηταράκης και η κα Μετσόλα, συμφώνησαν στην ανάγκη κοινής αντίδρασης των κρατών-μελών της ΕΕ, ώστε να εκπονηθεί άμεσα σχέδιο για την παροχή των κατάλληλων και αναγκαίων συνθηκών υποδοχής και φιλοξενίας των Ουκρανών προσφύγων.

Ως προς τη διαπραγμάτευση του Συμφώνου, ο κ. Μηταράκης εξέφρασε την ανησυχία, ότι οι χώρες πρώτης γραμμής υφίστανται κριτική, αφενός για την προστασία των συνόρων και αφετέρου για τις δευτερογενείς ροές και επεσήμανε την ανάγκη να βρεθεί στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου η απαιτούμενη ισορροπία μεταξύ ευθύνης και αλληλεγγύης.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.


Πηγή