Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Συναγερμός και στον Καναδά με άγνωστο αντικείμενο: Εντοπίστηκε στον εναέριο χώρο -Επιχειρούν αεροσκάφη

Συνεχίζεται ο συναγερμός που έχει σημάνει από την περασμένη εβδομάδα σε ΗΠΑ και Καναδά εξαιτίας του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού, με νέο άγνωστο αντικείμενο να εντοπίζεται το βράδυ του Σαββάτου στον εναέριο χώρο του Καναδά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) δήλωσε το Σάββατο ότι παρακολουθεί «ένα αερομεταφερόμενο αντικείμενο σε μεγάλο υψόμετρο» πάνω από τον βόρειο Καναδά.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, στρατιωτικά αεροσκάφη επιχειρούν επί του παρόντος στην περιοχή από την Αλάσκα και τον Καναδά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές τι είναι το αντικείμενο ή αν σχετίζεται με το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι της περασμένης εβδομάδας ή με το άλλο αντικείμενο που καταρρίφθηκε πάνω από την Αλάσκα την Παρασκευή.

Την Παρασκευή οι ΗΠΑ κατέρριψαν άγνωστο αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή, ένα άγνωστο αντικείμενο καταρρίφθηκε σε μεγάλο ύψος πάνω από την Αλάσκα. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, επιβεβαίωσε ότι ένα αντικείμενο πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλάσκας και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την κατάρριψή του.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το υπουργείο Άμυνας παρακολουθούσε ένα αντικείμενο σε μεγάλο ύψος πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλάσκας τις τελευταίες 24 ώρες», είπε στην ενημέρωση της Παρασκευής. «Το αντικείμενο πετούσε στα 40.000 πόδια και αποτελούσε εύλογη απειλή για την ασφάλεια των πολιτικών πτήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κίρμπι.


Πηγή