Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Συναγερμός στα Γιαννιτσά για δεκάδες κρούσματα σε κονσερβοποιία

Συναγερμός στα Γιαννιτσά για δεκάδες κρούσματα σε κονσερβοποιία – Newsbeast

Συναγερμός έχει σημάνει σε κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά, μιας και εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα του κορονοϊού. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα κρούσματα είναι περισσότερα από 10 ενώ όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, εντοπίστηκαν 35 εργαζόμενοι θετικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, την προηγούμενη εβδομάδα ανιχνεύτηκαν τα πρώτα 10 κρούσματα και αυτή άλλα 25. Όλοι οι ασθενείς βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι περισσότεροι εργαζόμενοι της Μονάδας είναι εποχικοί και μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται η Γουμένισσα, τα Γιαννιτσά και η Κατερίνη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ στο εργοστάσιο απασχολούνται περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι.

Τρίκαλα: Κρούσματα κορονοϊού σε βρεφονηπιακό σταθμό και γυμνάσιο

Κρούσματα COVID-19 καταγράφηκαν σε εργαζόμενο σε βρεφονηπιακό σταθμό και σε ένα γυμνάσιο εντός της πόλης των Τρικάλων.

Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο Λέσχη 97,6 fm το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου «ο Δήμος Τρικκαίων από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε συνεχή σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Με πιστή τήρηση των προβλεπομένων, των νόμων, των πρωτοκόλλων, έγινε ήδη από το πρωί της Τρίτης, απολύμανση στους χώρους του σχολείου και του βρεφονηπιακού σταθμού. Επίσης γίνεται πρόσθετη ιχνηλάτηση και ειδοποιήθηκαν οι γονείς – κηδεμόνες, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των δύο μονάδων».

Ο βρεφονηπιακός σταθμός θα παραμείνει κλειστός για 14 ημέρες, ενώ και στο γυμνάσιο ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία αναφέρει το trikalavoice.gr.

Με νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥ θα τηρηθεί κάθε πρωτόκολλο σχετικά με τη λειτουργία των δύο μονάδων.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου


Πηγή