Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Συναγερμός στο Παρίσι μετά τους πυροβολισμούς με έναν νεκρό στο Ορλί

Μεγάλη περίμετρος έχει αποκλειστεί γύρω από τη νότια πλευρά του αεροδρομίου Ορλί, στο Παρίσι, όπου νωρίτερα οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έναν άνδρα που άρπαξε το όπλο ενός στρατιώτη. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πυροβολισμό σε ξεχωριστό περιστατικό βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στο αεροδρόμιο έσπευσαν η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID» και πυροτεχνουργοί για να διασφαλίσουν το ότι ο άνδρας δεν ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και δεν βρέθηκε τίποτα. «Ο άνδρας άρπαξε το όπλο στρατιώτη και γρήγορα εξουδετερώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας» τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι ακόμα σαφές αν τα δύο περιστατικά συνδέονται. Ωστόσο γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως επρόκειτο για το ίδιο άτομο. Στο Ορλί έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ υπάρχει περίπτωση να μεταβεί και ο υπουργός Άμυνας. Το Orly Sud εκκενώθηκε πλήρως από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν εκτός του αεροδρομίου.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα αεροπλάνα που έχουν φτάσει στο αεροδρόμιο παραμένουν στους χώρους στάθμευσης χωρίς να επιτρέπουν την έξοδο στους επιβάτες.

orly01 orly02 orly03 orly04 orly05 orly06 orly07 orly08

 


Πηγή