Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία

Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα ξεκινήσει σήμερα στις 11 το πρωί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Η ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα γίνει με φόντο την τοποθέτηση του πρωθυπουργού χθες στο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο διατύπωσε την πρόταση να κατατεθούν σε πολλά χωριστά άρθρα -δηλαδή κάθε αντίμετρο και ένα άρθρο- τα αντίμετρα της συμφωνίας με τους Θεσμούς.

Στην εισήγησή του ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα για την επόμενη ημέρα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης με ορίζοντα εξαετίας, όπως χαρακτηριστικά είπε:  «Τα δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2019, αλλά και η τετραετία που θα ακολουθήσει αυτήν την αναμέτρηση, η οποία θα είναι η πρώτη περίοδος μετά από μία δεκαετία που μία ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να υλοποιήσει έργο εκτός της μέγγενης της επιτροπείας».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς του να μην υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά συντονισμός και ιεράρχηση στην υλοποίηση του σχεδιασμού. Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες έως τις 16- 17 Μαΐου, ώστε να μην υπάρξει περιθώριο για καμία πλευρά να καταλογίσει στην ελληνική κυβέρνηση καθυστέρηση, και με αυτόν τον τρόπο να δοθεί έστω και το παραμικρό πάτημα για περαιτέρω παράταση της λύσης στο χρέος. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως στόχος είναι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος να εξειδικευτούν στο Eurogroup στις 22 Μαΐου ώστε η έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους να είναι θετική και έτσι να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.


Πηγή