Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Συνελήφθησαν 35 ύποπτοι ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα 35 υπόπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους σε εφόδους που πραγματοποίησαν στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το δίκτυο Haberturk.

Η αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονα εφόδους σε 41 τοποθεσίες σε ολόκληρη την πόλη και συνέλεξε πολλά έγγραφα που συνδέονται με την τζιχαντιστική οργάνωση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η οργάνωση κατηγορείται για τουλάχιστον έξι επιθέσεις εναντίον πολιτών στην Τουρκία τους τελευταίους 18 μήνες αναγκάζοντας έτσι τις αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους εξάρθρωσης των ύποπτων δικτύων.

Τριάντα εννέα άνθρωποι, κυρίως ξένοι, σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς όταν ένοπλος του Ισλαμικού Κράτους άνοιξε πυρ μέσα στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης. Το Ισλαμικό Κράτος χαρακτήρισε την επίθεση αντίποινα για την τουρκική στρατιωτική ανάμειξη στη Συρία.

Η Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και συμμετέχει στην υπό τις ΗΠΑ συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, εισέβαλε στη Συρία τον Αύγουστο για να εκδιώξει την τζιχαντιστική οργάνωση και τους κούρδους πολιτοφύλακες από τα σύνορά της.


Πηγή