Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία: Ο Μπαχτσελί σε βίντεο με στρατιωτικές μπότες και μήνυμα «Η Κύπρος είναι τουρκική»

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία. Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη πήρε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Με αφορμή τα επεισόδια στην Πύλα της Κύπρου, ο Μπαχτσελί ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube, όπου ο ίδιος φαίνεται να φορά στρατιωτικές μπότες πάνω από το κουστούμι και να περπατά μέσα στο γραφείο του.

Το βίντεο συνοδεύει η φράση «Η Κύπρος είναι τουρκική», ενώ ταυτόχρονα ακούγεται τουρκικό τραγούδι με τίτλο «Μην κλαις αγάπη μου».

Κύπρος: Η στιγμή που Τουρκοκύπριοι επιτίθενται με μπουλντόζα σε αυτοκίνητο του ΟΗΕ [βίντεο]

Κύπρος: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση Τουρκοκυπρίων εναντίον ανδρών του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη

Νωρίτερα, ο Μπαχτσελί είχε αναφερθεί σε όσα έγιναν στην Πύλα: «Η κυβέρνηση της ‘ΤΔΒΚ’ έδωσε στα μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ την απάντηση που τους άξιζε και εξάλειψε τις απερίσκεπτες προσπάθειες παρεμπόδισης του έργου της. Έχει δίκιο, οι παρεμβάσεις στην περιοχή είναι σωστές και έχει την πλήρη υποστήριξή μας».

Αντιγράφει τον Κεμάλ Ατατούρκ;

Η εικόνα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί με μπότες είχε και μία δεύτερη, ιστορική ανάγνωση. Θύμισαν το περιστατικό με τον Κεμάλ Ατατούρκ με έναν Ιταλό πρέσβη την εποχή της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης.

Στη διάρκεια της συνάντησης με τον Κεμάλ Ατατούρκ ο Ιταλός πρέσβης ζήτησε την παραχώρηση της Αττάλειας και της Ρόδου. Τότε ο Κεμάλ Ατατούρκ φέρεται να πήγε σε διπλανό δωμάτιο, να φόρεσε τα στρατιωτικά του ρούχα και τις μαύρες μπότες και να επέστρεψε στη συνάντηση. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Αν η Ιταλία ήθελε την παραχώρηση αυτών των δύο περιοχών θα έπρεπε να πάει σε πόλεμο. Η «απάντηση» Ατατούρκ φέρεται να θορύβησε τον Ιταλό πρέσβη που αποχώρησε από την συνάντηση.


Πηγή