Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Συρεγγέλα: Καμία εργαζόμενη μητέρα που δικαιούται γονικές άδειες να μην μείνει απροστάτευτη

Το μήνυμα πως καμία εργαζόμενη μητέρα που πληροί τις προϋποθέσεις για γονικές άδειες δεν θα μείνει απροστάτευτη έστειλε από τη Βουλή η Μαρία Συρεγγέλα.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, με την οποία ζήτησε να αρθεί «η κατάφωρη αδικία που υφίστανται οι μητέρες επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με χορήγηση της Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας που δικαιούνται», η κυρία Συρεγγέλα τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου καμία εργαζόμενη μητέρα που πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για τις γονικές άδειες να μην μείνει απροστάτευτη».

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπογράμμισε πως στο υπουργείο «ζούμε εντός της πραγματικότητας, ακούμε τα προβλήματα των εργαζομένων και δεν διστάζουμε να κάνουμε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την επίλυσή τους και για την ουσιαστική στήριξη των συμπολιτών μας. Εμείς δεν χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά προβλήματα για να δημιουργούμε εντυπώσεις, αλλά διορθώνουμε προβλήματα που παρέμεναν άλυτα για χρόνια».

Συρεγγέλα: «Θεσπίσαμε το δικαίωμα για την ειδική άδεια μητρότητας των 6 μηνών για όλες τις εργαζόμενες»

Υπογράμμισε πως η αδικαιολόγητη εξαίρεση συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων μητέρων από την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας ήταν ένα πρόβλημα που υπήρχε για χρόνια και αυτό πράγματι ήταν κατάφωρη αδικία. Εμείς, είπε η υφυπουργός, «δεν μένουμε στα λόγια αλλά κάνουμε πράξεις», έτσι θεσπίσαμε «το δικαίωμα για την ειδική άδεια μητρότητας των 6 μηνών για όλες τις εργαζόμενες με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου στο δημόσιο, ενώ οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις του εργασιακού νόμου, με τις νέες γονικές άδειες, έφεραν για πρώτη φορά την Ελλάδα ανάμεσα στις 12 χώρες του κόσμου που προσφέρουν πλήρη νομική ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχωρά στην επίλυση του θέματος, χωρίς ουδέποτε να αμφισβητηθεί το γεγονός ότι κι αυτές οι εργαζόμενες δικαιούνται προστασίας.

«Είναι σαφές ότι καμία εργαζόμενη μητέρα που πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου, δεν πρέπει και δεν θα μένει απροστάτευτη. Κριτήριο των πολιτικών μας είναι η στήριξη όσων έχουν ανάγκη και η ευημερία όλης της κοινωνίας» κατέληξε η κ. Συρεγγέλα. Μια απάντηση που ικανοποίησε και στον κ. Κεγκέρογλου, που ανέφερε ότι θα παρακολουθήσει το θέμα.


Πηγή