Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονη ανησυχία για τον αλληλοσπαραγμό -Ετοιμάζεται κείμενο-κάλεσμα για αυτοσυγκράτηση

Η εικόνα που σχηματίζεται από τα δυο αντιπαρατιθέμενα στρατόπεδα είναι ότι τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί. Το αποτέλεσμα της Κυριακής ακόμη και αν εκτονώσει το συγκρουσιακό κλίμα, στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα αφήσει πληγές.

Την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης πολιορκείται από τις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους σε κάθε του βήμα και η Έφη Αχτσιόγλου με ένα μπαράζ τηλεοπτικών εμφανίσεων επιχειρεί τη δική της επικοινωνιακή αντεπίθεση, η βάση του ΣΥΡΙΖΑ σπαράσσεται, με τα πάθη της ηγεσίας να μεταφέρονται με πολλαπλάσια ένταση στα μέλη και τους υποστηρικτές της κάθε υποψηφιότητας.

Αχτσιόγλου: Σοβαρότατο σφάλμα Κασσελάκη τα περί κατεχομένων-κρατιδίου -Αγνοια στην εξωτερική πολιτική, να ανακαλέσει

Κασσελάκης VS Αχτσιόγλου: Όποιος λέει ότι δεν έχω θέσεις, δεν σέβεται τον κόσμο -Αγρίεψε με δημοσιογράφους [βίντεο]

Πανελλαδική εξόρμηση για τον Στέφανο

Ο Νίκος Παππάς χθες πραγματοποίησε μεγάλη πανελλαδική συνδιάσκεψη με 260 στελέχη πρώτης γραμμής και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την οποία δόθηκε το σήμα της τελικής εξόρμησης για το Β γύρο για τη στήριξη του Στέφανου Κασσελάκη.

Από το επιτελείο του κ. Παππά σημειώνουν ότι τα μέλη που συσπειρώθηκαν στην δική του υποψηφιότητα παραμένουν ένα συμπαγές σώμα με τις απώλειες από τη γραμμή στήριξης που έδωσε υπέρ της στήριξης Κασσελάκη να μην ξεπερνούν το 10% πανελλαδικά και αυτό δίνει αέρα αισιοδοξίας για την αυξημένη συμμετοχή και το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην κάλπη, όπως σημειώνουν.

Ωστόσο η διαδικτυακή αυτή σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία, με δεδομένο ότι το κύμα που σήκωσε ο Α΄ γύρος δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την κίνησή του και οι μετατοπίσεις από υποψήφιο σε υποψήφιο συνεχίζονται.

Μετακινήσεις από το στρατόπεδο του κ. Παππά καταγράφονται και από τους υποδοχείς τους, με την πλευρά Αχτσιόγλου να μιλά για περιπτώσεις παλαιών μελών που δεν είδαν με καλό μάτι τον κ. Κασσελάκη.

Παρατηρείται ωστόσο και η ακριβώς αντίθετη φορά, από το στρατόπεδο Τσακαλώτου -Αχτσιόγλου προς τον αντίπαλό της.  

Εκτράχυνση

Το κλίμα όμως στην παραδοσιακή βάση έχει κακοφορμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό κάτι που αντανακλάται και στα πιο οργανωμένα σχήματα του κόμματος.

Πιο χαρακτηριστική η κατάσταση που επικρατεί στο ραδιοφωνικό σταθμό του κόμματος. Οι εργαζόμενοι Στο Κόκκινο με την ανακοίνωσή τους έβαλαν φωτιά στη σύγκρουση για τη νέα ηγεσία καθώς η μεροληψία και οι πολλές προσωπικές απόψεις των παραγωγών επισκίασαν σε πολλές περιπτώσεις το ειδησεογραφικό σκέλος της κάλυψης της εκλογικής διαδικασίας.

Η εξέλιξη αυτή στο κομματικό ραδιόφωνο έθεσε σε συναγερμό την Κουμουνδούρου με τους δυο γραμματείς να παρεμβαίνουν πυροσβεστικά για να πέσουν οι τόνοι κατακόρυφα προκειμένου να διαφυλαχθεί η ενότητα στο όνομα της συμμετοχής των 150.000 ψηφοφόρων και νέων μελών που έκαναν πολιτικό γεγονός τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Τάση ενότητας… με υπογραφές

Για αυτή τη εκτράχυνση που κορυφώθηκε με την απόπειρα να εμπλέξουν ακόμη και τον Αλέξη Τσίπρα στην εκλογική διαδικασία, κορυφαίο στέλεχος μαζεύει υπογραφές σε πολιτικό κείμενο με στόχο να γίνει μια γενναία παρέμβαση ώστε να πέσουν οι τόνοι και ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στη μετά Τσίπρα εποχή έστω και με οδύνες.

Το κείμενο είναι έτοιμο σύμφωνα με πληροφορίες από την περασμένη Τρίτη με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι ενήμερος για το περιεχόμενό του και ο πρώην πρόεδρος. Η κίνηση αυτή γίνεται με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα και αφορά σε εκείνα τα στελέχη που σε καμία φάση της εκλογικής διαδικασίας δεν πήραν θέση κανενός υποψηφίου.

Το κείμενο κλείνει σύμφωνα με πληροφορίες προτείνοντας ένα αναγκαίο νέο συμβόλαιο πολιτικής ενότητας και αποτελεί το επόμενο βήμα της συγκρότησης της νέας τάσης που συγκροτείται από την παραίτηση Τσίπρα και μετά και έχει ως στόχο να αποτελέσει τον εξισορροπητικό πόλο που θα έλκει όλες τις φυγόκεντρες τάσεις που φάνηκαν να αναπτύσσονται από την αρχή στο ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή