Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Βλέπει» επιχείρηση συγκάλυψης και συσκότισης στην τραγωδία των Τεμπών

Επιχείρηση συγκάλυψης και συσκότισης βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε εξέλιξη για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη αφήνοντας αιχμές τόσο εναντίον της κυβέρνησης όσο και συγκεκριμένων λειτουργών της δικαιοσύνης.

Η στάση που κρατά η Κουμουνδούρου όπως έλεγαν στελέχη του κόμματος είναι σταθερή και χαρακτηρίζεται από την ανάδειξη των θεμάτων και των στοιχείων χωρίς κραυγές, αλλά με σεβασμό στη μνήμη όσο χάθηκαν τόσο άδικα.

«Βλέπουμε που πάει και αυτή η έρευνα, θυμίζει την υπόθεση των υποκλοπών» σημείωναν χαρακτηριστικά ωστόσο δήλωναν αποφασισμένοι να επιμείνουν για την ανάδειξη της αλήθειας.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν παραιτηθεί ακόμα οι επικεφαλής ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τεράστιο θέμα το γεγονός ότι παρά το ότι ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό η παραίτηση των επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, αυτοί παραμένουν κανονικά στη θέση τους, ενώ θεωρούν αστείες δικαιολογίες τον ισχυρισμό πως μένουν μέχρι να βρεθούν οι αντικαταστάτες τους.

«Αυτοί οι τύποι θα ελεγχθούν το επόμενο διάστημα. Είναι δυνατόν να παραμένουν στη θέση τους;» έλεγαν από την Κουμουνδούρου ενώ κάποια στελέχη αναρωτιόντουσαν πως είναι δυνατόν να τους δίνεται η δυνατότητα να μπορούν να καταστρέψουν αν θέλουν και στοιχεία για την υπόθεση.

«Όχι μόνο παραμένουν μέχρι σήμερα αλλά υπογράφουν και αποφάσεις» σημείωναν και επέμεναν στο ερώτημα «πότε θα αντικατασταθούν».

Στην Κουμουνδούρου δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω με τα στελέχη να δηλώνουν πως «όσο και να προσπαθήσουν να συσκοτίσουν και να φτάσουν μέχρι τον Χαρίλαο Τρικούπη, δεν θα καταφέρουν να κρύψουν την αλήθεια».

Τα θέματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ντογιάκο

Τα θέματα αυτά έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο εκφράζοντας την απορία του γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει μεριμνήσει προκειμένου να γίνουν επιτόπιες έρευνες στα γραφεία στην Αθήνα του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της εταιρίας Hellenic Train προκειμένου να κατασχεθεί κάθε έγγραφο, αλληλογραφία, εξώδικο, ηχογραφημένες συνομιλίες και κάθε στοιχείο που είναι κρίσιμο για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Μάλιστα σχολίασε με αρκετή δόση ειρωνείας την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διατάξει έρευνα για το δυστύχημα του 2017 στο Άδενδρο καλώντας τον να επιδείξει την ίδια επιμέλεια και να διατάξει αντίστοιχες έρευνες και για τα 11 σιδηροδρομικά ατυχήματα από το 2020 έως το 2023.


Πηγή