Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

ΣΥΡΙΖΑ για την πτώση της γέφυρας: «Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος»

«Τόσο η εταιρεία όσο και η κυβέρνηση οφείλουν απαντήσεις για ένα δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, ενώ υπάρχουν τραυματίες και εγκλωβισμένοι», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με το ζήτημα της πτώσης της γέφυρας στα Μποζαΐτικα Πατρών.

Αναφέρει ότι «η κατασκευαστική εταιρεία που είχε αναλάβει τα έργα στη γέφυρα που κατέρρευσε στην Πάτρα παραδέχεται με ανακοίνωσή της ότι σήμερα, σε συνθήκες ακραίου καύσωνα, πραγματοποιούνταν εργασίες κατεδάφισης». Κατόπιν αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα: Γιατί εκτελούνταν εργασίες σήμερα υπό ακραίες θερμοκρασίες καύσωνα; Ποια ήταν ακριβώς τα μέτρα ασφάλειας που είχαν ληφθεί; Γνώριζε η κυβέρνηση για την επικινδυνότητα της κατάστασης και σε τι ενέργειες είχε προβεί;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς του θανόντος, την συμπαράστασή του για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και την ελπίδα για την διάσωση των εγκλωβισμένων.

«Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών», υπογραμμίζει, ενώ σχολιάζει ότι «είναι τουλάχιστον θλιβερή η προσπάθεια του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ να επιρρίψει τις ευθύνες της τραγωδίας στα θύματά της».


Πηγή