Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει από τις διακοπές ο Τσίπρας -Συγκαλεί το Εκτελεστικό Γραφείο για τις παρακολουθήσεις

Σε θέση μάχης μπαίνει η Κουμουνδούρου για την «καυτή» πολιτικά εβδομάδα που έρχεται στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Μετά την τριήμερη «απόδραση» στην Αστυπάλαια ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο για να καθοριστεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Δευτέρας. Τα στελέχη που μετέχουν στο όργανο (Σβίγκου, Βασιλειάδης, Ηλιόπουλος, Γεροβασίλη, Αχτσιόγλου, Ξενογιαννακοπούλου και Δούρου) μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα θα συζητήσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Κουμουνδούρου έχει στείλει ήδη τα «μηνύματα» της επιμένοντας όσον αφορά τη διεύρυνση της περιόδου που θα ασχοληθεί η Εξεταστική.
«Εδώ υπάρχει γεγονός και αυτό πρέπει να ερευνηθεί», τονίζουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για προσπάθεια συσκότισης και αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση.

«Αν στην πορεία της Εξεταστικής προκύψει κάτι για άλλη περίοδο, τότε βεβαίως αυτό να συζητηθεί και να ερευνηθεί. Αλλά εδώ έχουμε ένα σκάνδαλο που παραδέχθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και εμείς θα συζητάμε για το 2012;» σημείωναν με νόημα.

Όπως και να χει την εξεταστική δεν θα την αποφασίσει η Διάσκεψη των Προέδρων την Δευτέρα, καθώς πρέπει να το ζητήσουν στην Ολομέλεια δέκα βουλευτές και να υπερψηφιστεί από 120.

Θα στηρίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο τραπέζι της Κουμουνδούρου θα πέσουν όλα τα σενάρια αν και μέχρι τώρα όλα δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο θα περιμένουν πρώτα να την δουν.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι το αίτημα για άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και για κλήση προκειμένου να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση, ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων και η εισαγγελέας που ενέκρινε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Σε αυτό ωστόσο που εστιάζουν και αναμένεται να ρίξουν μεγάλο βάρος είναι στη χρήση του παράνομου λογισμικού Predator. Και σε αυτό θα καλέσει ο Αλέξης Τσίπρας-στις 25 Αυγούστου που θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή-τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις.

Αν η ΕΥΠ νοίκιασε και χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες του Predator και αν αληθεύουν οι πληροφορίες οτι παρακολουθούνταν άλλοι 7-8 πολιτικοί.


Πηγή