Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι μπούχτισαν από τις απάτες του κ. Μητσοτάκη

«Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι “μπούχτισαν” από τις απάτες του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα ζητήματα της αύξησης του κατώτατου μισθού και της 13ης σύνταξης.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ρωτήθηκε για το αν θα διατηρηθεί η 13η σύνταξη και τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε 13η σύνταξη, αλλά ένα ποσό που δόθηκε προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σημερινή Κυβέρνηση έχει ήδη προβλέψει στον Προϋπολογισμό το αντίστοιχο ποσό που θα δοθεί και το 2020 στους συνταξιούχους, δημιουργώντας ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό ο κ. Πέτσας τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού για αύξηση σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, μέχρι να φτάσουμε στο ποσό των 700 ευρώ και στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει με την εξέλιξη του καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν πολλοί παράμετροι.

«Ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. Πέτσας ευχήθηκαν χρόνια πολλά στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους για τα Χριστούγεννα, αποκαλύπτοντας με περίσσιο θράσος ακόμα μία απάτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά και το φιάσκο με το κοινωνικό μέρισμα» σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «ο μεν κ. Σταϊκούρας είπε ότι μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να υποσχόταν αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο της ανάπτυξης κάθε χρόνο, αλλά τελικά δεν θα το κάνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τον αύξησε 11% το 2019, άρα καλύφθηκε η υπόσχεσή του για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια!».

Επιπλέον, τονίζει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «χαρακτήρισε ανύπαρκτη και “προεκλογικό επίδομα” τη μόνιμη 13η σύνταξη που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αναγκάστηκε να ψηφίσει μέχρι και η ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως η κυβέρνηση σκοπεύει να την καταργήσει».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των εργαζόμενων και των συνταξιούχων… ξεχείλισε από τα δώρα του κ. Μητσοτάκη. Τρομάζουμε στην ιδέα τι θα σκεφθεί να τους κάνει για την Πρωτοχρονιά».


Πηγή