Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Τέμπη: Πήρε εξιτήριο ο 21χρονος που ήταν στο κυλικείο τη στιγμή της σύγκρουσης -«Βγήκε από μια τρύπα»

Εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβε ο Στέλιος Στραέλος, ο οποίος μαζί με τη σύντροφό του βρίσκονταν στο κυλικείο της μοιραίας αμαξοστοιχίας των Τεμπών.

Ο νεαρός φοιτητής, πολυτραυματίας και πολυεγκαυματίας,πήρε εξιτήριο μετά από έναν μήνα νοσηλείας. Ο πατέρας του μίλησε στον Alpha και αναφέρθηκε στην αγωνία που πέρασαν μέχρι να ακούσουν τη φωνή του μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Ήμασταν τυχεροί, ήμασταν πολύ τυχεροί. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο… Λυπάμαι τους γονείς που έχασαν αγγελούδια τους» δήλωσε, αρχικά, ο πατέρας του νεαρού φοιτητή.

«Με το παιδί μιλήσαμε περίπου δύο ώρες μετά, γιατί δεν μπορούσαμε να τον βρούμε σε κανένα τηλέφωνο. Σίγουρα αυτή η εμπειρία είναι τρομακτική και εύχομαι να μην τη ζήσει κανένας», συμπλήρωσε.

«Μέχρι να ακούσουμε σε πρώτη φάση τη φωνή του στον δρόμο και μετά να τον δούμε στο νοσοκομείο, ήταν στιγμές πολύ δύσκολες. Παράλληλα, μετά στο νοσοκομείο, συνεχίσαμε να έχουμε δύσκολη κατάσταση τουλάχιστον για μία εβδομάδα, γιατί το παιδί είχε διασωληνωθεί και ακολουθήθηκε η θεραπεία που έπρεπε να ακολουθηθεί».

Τέμπη: Πώς κατάφεραν να βγουν τα δύο παιδιά από το βαγόνι

Ο πατέρας του 21χρονου περιέγραψε, στη συνέχεια, την προσπάθεια που έκαναν τα δύο παιδιά να βγουν από το βαγόνι.«Ήταν στο 6ο βαγόνι, αλλά, λόγω των καθυστερήσεων στα Παλαιοφάρσαλα, πήγαν στο εστιατόριο να πάρουν κάτι, μαζί με την κοπέλα του. Απ’ όσο γνωρίζω, ήταν οι δύο μοναδικοί διασωθέντες του δεύτερου βαγονιού».

«Με την κοπέλα του έκανε μια προσπάθεια να συνέλθει. Η κοπέλα του τον τράβηξε, βρήκαν μία τρύπα και βγήκαν από εκεί. Ο Στέλιος ήταν χωρίς παπούτσια και χωρίς ρούχα, γιατί είχαν καεί. Η κοπέλα ήταν με σπασμένο πόδι, έχει πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη, με τον καιρό θα το ξεπεράσει», είπε.


Πηγή