Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και δύο μέλη της επιτροπής αξιολόγησης για τη μετάταξη του σταθμάρχη

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Δευτέρα (29/5) οι καταθέσεις των στελεχών του ΟΣΕ στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του ΟΣΕ οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας και ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας, όπως αναφέρει το larissanet.gr.

Τέμπη: «Δεν προβλεπόταν ηλικιακό όριο τη στιγμή της αξιολόγησης του σταθμάρχη»

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, και τα δύο μέλη φέρεται να κατέθεσαν πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο. Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Ωστόσο όπως προκύπτει από το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Απρίλιο αλλά και από την απάντηση του ΟΣΕ στην Επιτροπή, το ηλικιακό όριο είχε μπει ως απαιτούμενο για την κάλυψη της θέσης, ενώ ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας δεν ίσχυε τη στιγμή που Επιτροπή Αξιολόγησης εξέταζε την αίτηση του 59χρονου.

Αύριο έρχονται οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες

Υπενθυμίζεται πως αύριο Τρίτη 30/5, αναμένεται η άφιξη των Ιταλών εμπειρογνωμόνων, τους οποίους έχει καλέσει ο Εφέτης Ανακριτής προκειμένου να εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα. Τα δεδομένα από το καταγραφικό, θα περιληφθούν στο πόρισμα των ανακριτικών αρχών, το οποίο θα αποτελέσει στοιχείο της δικογραφίας.




Πηγή