Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τα παιδιά και τα εγγόνια του θα σηκώσουν το φέρετρο -Οι λεπτομέρειες της κηδείας

Οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (16/1) στη Μητρόπολη, έχουν μπει στην τελική ευθεία, ενώ σήμερα έγινε και πρόβα του τελετουργικού, όπου φαίνονται τα παιδιά και τα εγγόνια του να σηκώνουν το φέρετρο.

Τα μέτρα ασφαλείας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα είναι δρακόντεια, καθώς 1.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός. Την ίδια στιγμή, «κλειδώνει» η λίστα με τους γαλαζοαίματους που θα έρθουν στη χώρα μας.

Όλες οι λεπτομέρειες της κηδείας

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν επιθυμία των παιδιών του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να κουβαλήσουν το φέρετρο στην κηδεία του. Στα πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού φαίνεται καθαρά ο Παύλος με τα παιδιά του και ο αδελφός του Νικόλαος να το φέρετρο, κάτι που αναμένεται ότι θα γίνει και την προσεχή Δευτέρα (16/1), μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας.

Μάλιστα, ο γιος του Παύλος θα εκφωνήσει επικήδειο, όπως και κάποιο από τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και ακόμη ένα πρόσωπο, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα.

Της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ θα συμμετέχουν 12 Μητροπολίτες και μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Σημειώνεται πως το απόγευμα του Σαββάτου (14/1) η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του στο Α’ Νεκροταφείο. Εκεί βρέθηκαν η Άννα Μαρία, τα παιδιά, οι νύφες της και φυσικά οι αδελφές του, Σοφία και Ειρήνη.

Σε πυρετώδεις ρυθμούς οι ετοιμασίες στο Τατόι

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι ετοιμασίες για… τη μεταμόρφωση των βασιλικών ανακτόρων στο Τατόι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί του Σαββάτου απομακρύνθηκαν φερτά υλικά και απορρίμματα από την κοπή των δέντρων γύρω από το κοιμητήριο της πρώην βασιλικής οικογένειας.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή