Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ταμίας σουπερμάρκετ φώναξε την αστυνομία για οικογένεια που ήθελε να αγοράσει… αλκοόλ

Ο 43χρονος Gary Sprake και η 41χρονη σύζυγός του Jackie Chandler τα βρήκαν σκούρα με μια ταμία σουπερμάρκετ στην Αγγλία, όταν είδε το μπουκάλι του τζιν που είχαν στα ψώνια τους και ζήτησε την ταυτότητα της έφηβης κόρης τους.

Παρά το γεγονός πως τη διαβεβαίωσαν ότι το αλκοόλ προοριζόταν για τους ίδιους, ενήλικοι αυτοί, και «δεν θα την αφήναμε ποτέ να πιει γουλιά, πόσο μάλλον ολόκληρο μπουκάλι», είδαν την κατάσταση να περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, όταν η ταμίας κάλεσε την αστυνομία για να τους πετάξει έξω από το κατάστημα! «Δεν έχει σημασία ποιος θα πιει το αλκοόλ», τους είπε η υπάλληλος, «πρέπει να δω την ταυτότητά της».

Ο Gary αποπειράθηκε μάλιστα να αγοράσει κατόπιν μόνος του αυτό το σημαδιακό μπουκάλι τζιν, του το αρνήθηκαν ωστόσο και πάλι παραθέτοντας ως λόγο πως θα το έδινε στη μικρή!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sun», το περιστατικό σημειώθηκε σε κατάστημα στο Χαμσάιρ της Αγγλίας, όταν το ζευγάρι και τα δυο τους παιδιά, η 14χρονη Ella-May και η 11χρονη Rosa-May, θέλησαν να αγοράσουν ένα μπουκάλι αλκοόλ για μια επίσκεψη που είχαν να πάνε.

Ο διευθυντής που ήρθε μάλιστα για να δώσει μια λύση στην άβολη κατάσταση συντάχθηκε με την ταμία του, ζητώντας τελικά από την οικογένεια να φύγει από το σουπερμάρκετ. «Σοκαριστήκαμε από την ερώτησή της γιατί πιστέψαμε αρχικά ότι μιλάει για μας. Όταν μάθαμε όμως ότι εννοούσε την κόρη μας, είπαμε ‘‘δεν μπορεί να το λέει σοβαρά’’», λέει η Jackie.

«Θύματα της βλακείας» ισχυρίστηκε ο Gary ότι έπεσαν, «αν είχα μια κόρη 4 ετών, δεν θα μπορούσα να πιω ποτέ ένα ποτό;». Γι’ αυτό και επέστρεψε μόνος στο κατάστημα, για να ελέγξει αυτή του την απορία: «Δεν θα μπορούσα να αγοράσω αλκοόλ γιατί ήξεραν πως έχω μια κόρη; Το όλο θέμα είναι γελοίο». «Ακόμα και ο αστυνομικός που μιλήσαμε δεν μπορούσε να πιστέψει τον λόγο για τον οποίο κλήθηκε», λέει η μητέρα.

Εκπρόσωπος πάντως των σούπερ μάρκετ υπερασπίστηκε την πολιτική της αλυσίδας: «Δεν είναι ποτέ πρόθεσή μας να δυσαρεστούμε τους πελάτες μας κατά κανέναν τρόπο, είμαστε ωστόσο υποχρεωμένοι να πουλάμε αλκοόλ με υπεύθυνο τρόπο. Κι ενώ αυτές οι πράξεις μπορεί να παραείναι προσεκτικές, υποστηρίζουμε τους συναδέλφους μας στη χρήση της δικής τους κρίσης»…

localStorage.clear();


Πηγή