Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ταϊλάνδη: Μοντέλο απειλείται με φυλάκιση για τολμηρές πόζες με σηκωμένη φούστα σε βασιλικό μνημείο

Το ενδεχόμενο να περάσει πέντε χρόνια στη φυλακή αντιμετωπίζει στην Ταϊλάνδη ένα μοντέλο που πόζαρε στο φακό με σηκωμένη τη φούστα σε ένα βασιλικό μνημείο

Η 22χρονη Πιμ Απατσάρα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις 24 Μαρτίου όταν φωτογραφήθηκε με αποκαλυπτική αμφίεση μπροστά από το άγαλμα του βασιλιά Ράμα Α΄ στην επαρχία Μπουριράμ της Ταϊλάνδης. Στις φωτογραφίες το μοντέλο φορούσε μια καφέ μίνι φούστα, ριγέ εσώρουχο και κόκκινο μπλουζάκι και στη συνοδευτική λεζάντα έγραψε «Παρακαλώ, επισκεφθείτε την πόλη μου».

Αλλά μετά την ανάρτηση των φωτογραφιών, οργισμένοι ντόπιοι, αμύντορες της βασιλικής ιστορίας της Ταϊλάνδης, κάλεσαν την αστυνομία. Αργότερα το μοντέλο δημοσίευσε μια άλλη φωτογραφία της, όπου εικονίζεται να υποκλίνεται στο άγαλμα, ζητώντας συγγνώμη και εξηγώντας ότι η επιθυμία της πίσω από την ανάρτηση των επίμαχων φωτό ήταν να επισκεφθεί ο κόσμος την πόλη της, αγνοώντας τον σάλο που θα προκαλούσε.

Η Pim δημοσίευσε
αργότερα μια εικόνα της ίδιας να αποδίδει
σεβασμό στο άγαλμα, για να ζητήσει
συγγνώμη, λέγοντας ότι ήθελε ο κόσμος
να επισκεφθεί την πόλη με τη φωτογραφία
που παρουσίαζε το αξιοθέατο, αγνοώντας
τις πεποιθήσεις των ανθρώπων.

Όταν κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα την επομένη, ομολόγησε ότι αυτή τράβηξε και ανήρτησε τις φωτογραφίες, αλλά δεν ήταν πρόθεσή της να αμαυρώσει την εικόνα της επαρχίας αυτής της Ταϊλάνδης.

«Λίγο μετά την
ανάρτηση των φωτογραφιών στους προσωπικούς
μου λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής
δικτύωσης έλαβα μηνύματα σφοδρής
κριτικής, ορισμένα εκ των οποίων
στοχοθέτησαν, πράγμα απαράδεκτο, τους
γονείς του καθώς δεν γνώριζα ότι ήταν
έγκλημα αυτό που έκανα. Δεν το σκέφτηκα
προσεκτικά. Έχω ζητήσει συγνώμη και
προειδοποίησαν άλλους να προσέχουν
όταν αναρτούν κάτι, που μπορεί να θίξει
τα πιστεύω και τα αισθήματα ανθρώπων»,
είπε το μοντέλο μετά τη σύλληψή του.

ακόμα και κατά των γονέων μου, πράγμα που ήταν απαράδεκτο καθώς δεν γνώριζα ότι αυτό που έκανα ήταν έγκλημα. Δεν σκέφτηκα τι έκανα. Έχω ζητήσει συγγνώμη», δήλωσε η 22χρονη μετά τη σύλληψή της. Ο επικεφαλής της αστυνομίας είπε ότι στο μοντέλο απαγγέλθηκε κατηγορία για «εισαγωγή πορνογραφικού περιεχομένου στο σύστημα Η/Υ». Εκτός από την ποινή φυλάκισης το μοντέλο απειλείται και με πρόστιμο 4.000 δολαρίων για την ίδια κατηγορία και με ένα ακόμη για προσβολή της δημοσίας αιδούς.


Πηγή