Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τα ονόματα που «παίζουν» στον «γαλάζιο» ανασχηματισμό

Μπορεί τα εκτεταμένα επεισόδια πέριξ του Πολυτεχνείου και η πολιτική γραμμή ανοχής της ΕΛΑΣ να πρωταγωνίστησε το βράδυ της Πέμπτης, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο να ζητά μηδενική ανοχή, «κανένα άσυλο, κανένα άβατο για εκείνους που βανδαλίζουν τα σύμβολα και την περιουσία ενός ολόκληρου λαού», ωστόσο το ενδιαφέρον όλων στο Μοσχάτο στρέφεται στην… εκκρεμότητα του εσωκομματικού ανασχηματισμού, η οποία φαίνεται πως επανέρχεται στο προσκήνιο.

Η αναδόμηση του κομματικού μηχανισμού της Πειραιώς βρίσκεται εδώ και καιρό στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ωστόσο έθεσε άλλες προτεραιότητες το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, η εκκρεμότητα παραμένει με τις τελευταίες πληροφορίες από τη ΝΔ να κάνουν λόγο για έντονη κινητικότητα μεταξύ στελεχών και βουλευτών τις τελευταίες ώρες.

Με την κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει τον δικό της ανασχηματισμό και να έχει ακόμα τον «αμερικανικό άνεμο» στα πανιά της, πληροφορίες θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει άμεσα στο «ρεκτιφιέ» της γαλάζιας ομάδας, προκειμένου να δώσει νέα πνοή στην αξιωματική αντιπολίτευση, με τις ανακοινώσεις να βρίσκονται ante portas.

Το στοίχημα για την ηγεσία είναι το φρεσκάρισμα του προφίλ και της δομής του κόμματος σε συνδυασμό ωστόσο με τις λεπτές εσωκομματικές ισορροπίες, τόσο απέναντι στο «σαμαρικό» όσο και στο «καραμανλικό» στρατόπεδο, με το βάρος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πέφτει κυρίως στο πρώτο. Ως εκ τούτου, ένας σαρωτικός ανασχηματισμός της γαλάζιας παράταξης αν και θα βοηθούσε τόσο επικοινωνιακά όσο ενδεχομένως και στη διόρθωση αβελτηριών που έχουν εντοπιστεί, φαντάζει δύσκολος.

Αν και τα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Τάκη Θεοδωρικάκο, οι αλλαγές φαίνεται πως θα ξεκινήσουν από το ίδιο το επικοινωνιακό επιτελείο, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο πιθανότατα να αναλαμβάνει το έργο των κοινοβουλευτικών μαχών, ενώ επικρατέστερος για τη θέση του είναι ο Βασίλης Κικίλιας.

Στα ονόματα που εκτιμάται πως θα αξιοποιηθούν σε νέα πόστα πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκονται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Ανδρέας Κατσανιώτης.


Πηγή