Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τα τρία σημαντικά ραντεβού του Τσίπρα για επενδύσεις το φθινόπωρο

Τρία πολύ σημαντικά «ραντεβού», με ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, θα έχει το φθινόπωρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το πρώτο από αυτά τα ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 7 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Το δεύτερο ραντεβού σχετίζεται με την διεξαγωγή του Πρώτου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα στις 14 Σεπτεμβρίου. Εκεί, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι.

Τέλος, τον Νοέμβριο αναμένεται να διεξαχθεί στην Αθήνα η Ευρωαραβική διάσκεψη, η οποία οργανώνεται από ιδιωτικούς φορείς και στην οποία θα συμμετέχουν αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και funds από τον αραβικό κόσμο.

Για την προετοιμασία των παραπάνω, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει σειρά συσκέψεων με υπουργούς και συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε χθες κοινή σύσκεψη με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, αντικείμενο της οποίας ήταν το επιχειρηματικό-αναπτυξιακό σκέλος.

localStorage.clear();


Πηγή