Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν για τη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν για τη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τη Daily Sabah. Αντικείμενο της συνομιλίας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επικείμενη επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην βορειοανατολική Συρία.

Νωρίτερα σήμερα, το Bloomberg επικαλούμενο Τούρκο αξιωματούχο, μετέδωσε πως τουρκικά στρατεύματα άρχισαν να περνούν σε συριακό έδαφος, στα βορειοανατολικά, προκειμένου να απωθήσουν τις κουρδικές δυνάμεις που ελέγχουν την περιοχή των συνόρων.

Μικρή ομάδα των τουρκικών δυνάμεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μπήκε στη Συρία νωρίς σήμερα σε δύο σημεία κατά μήκος των συνόρων, κοντά στις συριακές πόλεις Tal Abyad και Ras al-Ayn, καθώς προετοιμάζεται η ευρύτερη εισβολή, σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως είναι σε εξέλιξη εργασίες αναφορικά με την επιχείρηση.

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι η σχεδιαζόμενη τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία δεν έχει αρχίσει, αλλά γίνονται οι τελικές προετοιμασίες γι’ αυτήν και η ανάπτυξη στρατιωτών και εξοπλισμού έχει ολοκληρωθεί. Παράλληλα, το Ιράν ξεκίνησε στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή