Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Τι ήταν αυτό που εντυπωσίασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Λαμία

Επίσημη επίσκεψη στη Λαμία πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, με αφορμή τα «Θερμοπύλεια 2018».

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Όπως αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου, η περιοχή αποτελεί μια μικρογραφία της αρχαίας κληρονομιάς μας που δυστυχώς -όπως τόνισε- «δεν την γνωρίζαμε και δεν έχει αποτιμηθεί ακόμη».

«Πρόκειται για έναν εκπληκτικό χώρο, ο οποίος σε συνδυασμό με πιθανά νέα ανασκαφικά ευρήματα θα τον μετατρέψουν σε απαραίτητο προορισμό πολλών επισκεπτών της χώρας μας», ανέφερε στις δηλώσεις της η υπουργός Πολιτισμού, έχοντας ακούσει τόσο από τον οικοδεσπότη, σήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη, όσο και από την καθ’ ύλην αρμόδια προϊσταμένη της ΕΦΑ Φθιώτιδας – Ευρυτανίας, Έφη Καράντζαλη, για το πενταετές πρόγραμμα που περιλαμβάνει την αρχαιογεωφυσική και αρχαιολογική έρευνα Μυκηναϊκών θέσεων στην κοιλάδα του Σπερχειού και στο κάστρο της Λαμίας.

Τα «Θερμοπύλεια 2018» αποτέλεσαν ευκαιρία για την προβολή της Λαμίας ως κέντρο πολιτισμού, καθώς οι υψηλοί προσκεκλημένοι αποθέωσαν εκτός της διοργάνωσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς που κουβαλά αυτός ο τόπος, τόσο στις ιστορικές Θερμοπύλες όσο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Κάστρου.

localStorage.clear();


Πηγή