Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Εκκίνηση με νίκη και σόου Λιβάγια για την ΑΕΚ

Η ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης με τη Βίντι για την ολοκλήρωση της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League αναμφισβήτητα ήταν στο μυαλό των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ωστόσο, αυτό δεν την επηρέασε στην πρεμιέρα, ξεκινώντας με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου της απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, αποδίδοντας μάλιστα πολύ καλό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα. Ο Πόνσε βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα με τη φανέλα της Ένωσης, ο Λιβάγια σκόραρε το δεύτερο (ενώ δημιούργησε το πρώτο) και οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στη νίκη με 2-0. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο στην πρεμιέρα: οι πρωταθλητές είναι εδώ!

Ο Αργεντινός ήταν καλός στην κορυφή της επίθεσης (στην πρώτη του μόλις συμμετοχή ως βασικός και χωρίς να έχει τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό) και συνδυαζόταν ωραία με τον Κροάτη, σε ένα δίδυμο πάνω στο οποίο ποντάρει πολλά ο Ουζουνίδης στη γραμμή κρούσης. Ο «δικέφαλος», λοιπόν, άρχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις εντός των τειχών και πλέον το ματς με τη Βίντι αναμένεται να μεγάλη ανυπομονησία, ώστε να σφραγίσει την επιστροφή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Κυρίαρχη η ΑΕΚ, πρώτο γκολ για Πόνσε

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε για πρώτη φορά στο 4’ όταν το μακρινό σουτ του Λιβάγια μπλόκαρε ο Βαλλίδης. Τρία λεπτά αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα, όταν μετά από σέντρα του Λόπες από τα αριστερά ο Πόνσε, από κοντινή απόσταση έβαλε την προβολή και ο Βελλίδης είπε «όχι».

Η Ένωση είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού με τον Πόνσε να είναι σε… κέφια. Μάλιστα, στο 21’ ο Αργεντινός κατέβασε άψογα έπειτα από το βολέ του Μπάρκα, ζύγισε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πατά στα όρια της περιοχής του ΠΑΣ και στο 28’ το δεξί σουτ του Μπακασέτα σταμάτησε με δυσκολία ο Βελλίδης. Ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά στο 34’ με τον Ξύδα, οποίος πέρασε τον Λαμπρόπουλο, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στον Τσόσιτς.

Στο 37’ ήρθε, όμως, το 1-0 για την ΑΕΚ. Ο Πόνσε διεκδίκησε την μπάλα, αυτή έφτασε δεξιά μέσα στην περιοχή στον Λιβάγια, ο οποίος ξέφυγε όμορφα από το μαρκάρισμα του Σκόνδρα και έστρωσε στον Πόνσε, που τελείωσε ωραία τη φάση και άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ.

«Καθάρισε» ο Λιβάγια

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ έβαλε τα γερά θεμέλια για την επικράτηση. Ο Γκάλο έστρωσε στα δεξιά στον προωθημένο Μπακάκη, ο οποίος από τα πλάγια βρήκε τον Λιβάγια μέσα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει με τη μία και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η ΑΕΚ έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό και στο 53’ για άλλη μια φορά Λιβάγια και Πόνσε συνδυάστηκαν όμορφα, με τον Κροάτη να βρίσκει τον Αργεντινό μέσα στην περιοχή και τον τελευταίο να πλασάρει πάνω στον Βελλίδη. Το προβάδισμα με δύο γκολ έδωσε στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να αφήσει το πόδι από το γκάζι, με τον Ουζουνίδη να βγάζει τον κορυφαίο της παίκτη στο 64’, για να τον ξεκουράσει και να περνάει στη θέση του τον Μάνταλο, τη στιγμή που ο Γιάννης Πετράκης στον ΠΑΣ συμπλήρωσε και τις τρεις αλλαγές του ήδη από το 65’, προσπαθώντας να διορθώσει την κακή εικόνα της ομάδας του.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη διατήρησαν εύκολα το προβάδισμα ως το τέλος, με τον τεχνικό της Ένωσης να κάνει αναγκαστική αλλαγή στο 73′ τον Γκάλο, περνώντας στη θέση του τον Κλωναρίδη. Στο 79’ οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και σε ένα τρίτο τέρμα, αλλά το γλυκό πλασέ του Τσόσιτς, έπειτα από κόρνερ, πέρασε άουτ, ενώ στο 84’ ο Μάνταλος πλάσαρε στα δίχτυα έπειτα από πάσα του Γιακουμάκη, με το γκολ να ακυρώνεται κακώς για οφσάιντ, σε μία δύσκολη φάση.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας, Λόπες, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Μπακάκης, Άλεφ, Γαλανόπουλος, Γκάλο (73’ Κλωναρίδης), Μπακασέτας, Λιβάια (64’ Μάνταλος), Πόνσε (68’ Γιακουμάκης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Τσικάρσκι, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Κάστρο (61’ Τζημόπουλος), Λίλα, Νικολιάς, Κακούμπα (65’ Μυστακίδης), Γιάκος (46’ Κρίζμαν), Ξύδας

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή