Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Τι λέει ο 12χρονος πρόσφυγας για το επεισόδιο με τον αστυνομικό

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο Ελληνικό, κατά την επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, μίλησε ο 12χρονος πρόσφυγας ο οποίος βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στις φωτογραφίες και στα βίντεο.

Η εικόνα με τον αστυνομικό, που βρισκόταν ακριβώς πίσω από τον κ. Μουζάλα, κυριάρχησε σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα:

Το 12χρονο αγόρι ονομάζεται Μαχεντίν, είναι 12 ετών και βρίσκεται στη χώρα μας με τους γονείς του και τα τρία του αδέρφια.

Ο ίδιος μίλησε για το περιστατικό στην εφημερίδα «Έθνος», όπου και ανέφερε: «Είμαι μια χαρά, δεν πονάω, ούτε φοβήθηκα».

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Πριν γίνουν όλα αυτά έπαιζα μπάλα και η μαμά μου είχε πάει στο γήπεδο του χόκεϊ όπου βρίσκονται οι γιατροί. Μαζί της είχε πάρει τα μικρότερα αδέλφια μου, ηλικίας ενός έτους και δύο ετών. Έξω ήμουν εγώ με τον εννιάχρονο αδελφό μου, ενώ ο μπαμπάς μας είχε φύγει και είχε πάει στην πλατεία Βικτορίας. Προσπάθησα να περάσω για να μπω κι εγώ από την πίσω πλευρά της σιδερένιας πόρτας και έτσι να μάθω τι συμβαίνει».

«Η επίθεση που δέχθηκα από τον αστυνομικό ήταν άδικη και ο τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στους πρόσφυγες από τις αστυνομικές δυνάμεις πολύ κακός» τονίζει ο 12χρονος.

«Δεν έκανα κάτι κακό, ούτε χτύπησα ή κλώτσησα κανέναν. Αντέδρασα μόνο όταν ο αστυνομικός άρχισε να με τραβάει και να με διώχνει» επισημαίνει ο Μαχεντίν.

Αναφερόμενος στις συνθήκες τις οποίες ζουν είπε: «Εδώ αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα. Το φαγητό είναι πολύ κακό, δεν έχουμε ζεστό νερό και ζούμε ο ένας πάνω στον άλλον μέσα σε σκηνές».


Πηγή