Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τι συμβαίνει με την επένδυση του Σαουδάραβα πρίγκιπα που συνελήφθη στον Αστέρα

Στη μεγάλη επένδυση στον Αστέρα συμμετέχει ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλουαλίντ Μπιν Ταλάλ που συνελήφθη.

Η εμπλοκή του έχει να κάνει με τη διαχείριση του ξενοδοχείου που θα γίνει το πρώτο «Four Seasons» στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στέλεχος της εταιρείας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κανονικά «τρέχει» το πρόγραμμα της επένδυσης του ξενοδοχείου Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης και το επίσημα άνοιγμα του έχει προγραμματιστεί να γίνει την άνοιξη του 2018. Ανέφερε ακόμα πως ο Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης με το νέο ιδιοκτησιακό του σχήμα, δεν πρόκειται να κάνει καμία ανακοίνωση με αφορμή τη σύλληψη του Σαουδάραβα Πρίγκιπα Αλουαλίντ Μπιν Ταλάλ.

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίστηκε, ότι είναι σε ισχύ η ανακοίνωση της Αστήρ Παλλάς, που δημοσιοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα. Σε αυτή την ανακοίνωση γίνεται λόγος για τη μετατροπή του Αστέρα Βουλιαγμένης στο πρώτο Ξενοδοχείο Four Seasons στην Ελλάδα. Ο «Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης» έχει περάσει στον έλεγχο της κοινοπραξίας AGC Equity Partners για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP («Jermyn Street») και της Apollo Investment Holdco S.a.r.l («Apollo»), στην οποία μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ, Άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group. Στο μετοχικό κεφάλαιο της κοινοπραξίας δεν υπάρχει σχέση του συλληφθέντα πρίγκιπα, που η σύνδεση του, όπως τονίζεται, έχει να κάνει μόνο με την Four Seasons, η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου.

Για την ανακαίνιση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, θα επενδυθούν, όπως είναι γνωστό, πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, περίπου 300 δωμάτια, σουίτες και πολυτελή μπανγκαλόους, spa και εγκαταστάσεις αναψυχής, υπερσύγχρονους χώρους συνεδρίων και εκδηλώσεων κλπ.

localStorage.clear();


Πηγή