Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τουλάχιστον δέκα νεκροί από την επίθεση χριστιανών προσκυνητών στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον 10 είναι νεκροί της ένοπλης επίθεσης εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Χριστιανούς προσκυνητές, στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε η ενημερωτική ιστοσελίδα Copts United επικαλούμενη εκπροσώπους της εκκλησίας.

Επίσημα στοιχεία εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου δεν έχουν δοθεί, όπως μεταδίδει το TASS και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν Χριστιανοί Κόπτες σε μικρή απόσταση από την μονή του Αγίου Σαμουήλ που βρίσκεται στην επαρχία Ελ – Μίνια. Έγινε γνωστό ότι υπήρχαν τρία λεωφορεία με προσκυνητές, αλλά μόνο το ένα δέχθηκε τα πυρά των αγνώστων. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι σε δηλώσεις του δεσμεύθηκε να συνεχίσει την εκστρατεία για την συντριβή των τρομοκρατών.

«Εύχομαι ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και διαβεβαιώνω για την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τη σκοτεινή τρομοκρατία και να εντοπίσουμε τους δράστες», έγραψε ο Σίσι στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

localStorage.clear();


Πηγή