Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Τουρκία: Συγκλονίζει η 6χρονη Φατμά που έσωσε η ΕΜΑΚ -«Ευχαριστώ τον Θεό που ήταν εκεί οι Έλληνες διασώστες»

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που μετέδωσε το OPEN από τα ερείπια στην Τουρκία και τη διάσωση ενός κοριτσιού από τους άνδρες ΕΜΑΚ.

Η ΕΜΑΚ κατάφερε να βγάλει το εξάχρονο κορίτσι, την ΕΜΑΚ, από τα συντρίμμια, ζωντανό. Αμέσως, μετά, στο βίντεο φαίνονται οι διασώστες να αγκαλιάζονται συγκινημένοι.

Το κοριτσάκι είχε παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια για πάνω από ένα 24ωρο, αλλά κατάφερε να βρει τη δύναμη να φωνάξει για να σωθεί. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ ήταν οι πρώτη που το άκουσαν και έσπευσαν να σώσουν το παιδί.

Η μικρή Φατμά μίλησε στο OPEN για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα ερείπια μετά τον σεισμό στην Τουρκία.

Δείτε το βίντεο από τη διάσωση της μικρής Φατμά στην Τουρκία:

«Έκλαιγα πάρα πολύ. Συνέχεια. Και το χέρι μου με πονούσε. Κάποιος έβγαλε το ταβάνι από πάνω μου. Είχα ένα κρεβάτι πάνω μου. Ελευθέρωσαν το χέρι μου και με έβγαλαν έξω. Αισθάνομαι χαρούμενη και τυχερή που ήταν εκεί οι Έλληνες διασώστες και που μου έσωσαν τη ζωή».

«Ευχαριστώ τον θεό που ήταν εκεί οι Έλληνες διασώστες», είπε η μικρή Φατμά, σύμφωνα με το OPEN.

Δυστυχώς, η επτάχρονη αδερφή της Φατμά, που ήταν μαζί της κάτω από τα ερείπια, δεν τα κατάφερε. Πλέον, αφού έχασε την οικογένειά της, η μικρή έχει μείνει με τον παππού της, ο οποίος εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη του προς τους άνδρες της ΕΜΑΚ.


Πηγή