Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τουσκ: Πρέπει να σταματήσει η καταστροφή της υπόληψης της Πολωνίας

Η Πολωνία έμαθε με λύπη την «πολιτική και όχι νομική» απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να έναρξη της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων εναντίον της εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων που η πολωνική κυβέρνηση επέβαλε στη δικαιοσύνη και συνιστούν σοβαρή απειλή για το κράτος δικαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της πολωνικής κυβέρνησης.

Η απόφαση αυτή «επιβαρύνει αναίτια τις σχέσεις μας, γεγονός που απειλεί να καταστήσει δύσκολη την οικοδόμηση αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης ανάμεσα στη Βαρσοβία και τις Βρυξέλλες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργοποίηση του άρθρου 7 της ευρωπαϊκής συνθήκης.

Η Πολωνία αντιμετωπίζεται σήμερα ως διαλυτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και άρα είναι σημαντικό να σταματήσει η καταστροφή της υπόληψης της Βαρσοβίας, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ.

«Η Πολωνία αντιμετωπίζεται σήμερα ως διαλυτική δύναμη σε αυτήν την περιοχή της Ευρώπης και για τον λόγο αυτόν πιστεύω ότι είναι σημαντικό να σταματήσει η καταστροφή της πολωνικής υπόληψης», δήλωσε ο Τουσκ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρόσθεσε ότι δεν αναμένει την επιβολή κυρώσεων κατά της Βαρσοβίας στο εγγύς μέλλον.

localStorage.clear();


Πηγή