Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Το Γ’ Τελωνείο Πειραιά αποκτά νέο σύστημα ελέγχου λαθρεμπορίου

Ένα νέο, αυτοκινούμενο σύστημα ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες x (x-ray), τελευταίας τεχνολογίας, εγκαινίασε το πρωί, στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιά, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργιος Πιτσιλής.

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα αυτοκινούμενα συστήματα x-ray, που προμηθεύτηκε η ΑΑΔΕ για τις ανάγκες της τελωνειακής υπηρεσίας και, συγκεκριμένα, για την πάταξη του λαθρεμπορίου και την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Τα άλλα τρία έχουν τοποθετηθεί στο Τελωνείο Κακαβιάς, στο Α΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης και στο Τελωνείο Κήπων.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες Χ, αξίας 2.620.920,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, υψηλής ενέργειας, το οποίο παρέχει ακτινοσκοπική εικόνα υψηλής ευκρίνειας, που μαζί με επιπρόσθετα λογισμικά υποβοήθησης αναγνώρισης στόχων, αναμένεται να αποτελέσει ένα πολύ αξιόπιστο εργαλείο στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι ικανό να ελέγχει οχήματα και εμπορευματοκιβώτια μήκους έως 20 μέτρα, πλάτους έως 2,6 μέτρα και ύψους τουλάχιστον 4,5 μέτρα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, με διαπερατότητα τουλάχιστον 290mm ατσάλι και με ικανότητα πλήρους διαχωρισμού, με διακριτή και πραγματική απεικόνιση του ελεγχόμενου φορτίου σε οργανικά ανόργανα και μικτά υλικά.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, «η προσπάθειά μας για περιορισμό του λαθρεμπορίου και για διευκόλυνση του επιχειρείν, δηλαδή για δημιουργία ίσων συνθηκών ανταγωνισμού, είναι διαρκής. Σε αυτή την προσπάθεια, σας θέλουμε όλους συμμάχους. Και θέλω να ευχαριστήσω όλες τις διωκτικές αρχές, με τις οποίες η συνεργασία είναι κάτι παραπάνω από αγαστή, μέσω και του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου».

localStorage.clear();


Πηγή