Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Το μήνυμα Ρήγα στη «φίλη και σύμμαχο» Τουρκία για την ειρήνη

«Μήνυμα προς τη φίλη και σύμμαχο Τουρκία να κινείται και αυτή στην κατεύθυνση της ειρηνικής συνύπαρξης», καθώς «το χρειαζόμαστε, το έχουν ανάγκη οι λαοί μας να ζήσουμε ειρηνικά», έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, όπου βρέθηκε με την ευκαιρία του σημερινού πλου της φρεγάτας Κουντουριώτης με 25 μαθητές της Γ΄ Λυκείου σχολείων της επικράτειας που επελέγησαν να αποτελέσουν για λίγη ώρα πλήρωμα της, μετά από κλήρωση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό για τον εορτασμό του Προστάτη του Αγίου Νικολάου.

Παράλληλα επανέλαβε ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι στο δόγμα και στην αντίληψη φιλειρηνικές. Αλλά είναι και ισχυρές και η αποτρεπτική τους δύναμη είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα. Εγγυώνται την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094710702-0’); });

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, ο κ. Ρήγας εξήρε το κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και προέτρεψε «να θυμάστε ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πολύ αποδοτικότερος από το καλύτερο μηχάνημα, υπολογιστή ή οπλικό σύστημα, συνεπώς πρέπει να προσπαθείτε και να εκπαιδεύεστε καθ΄ όλη τη σταδιοδρομία σας, ό,τι και αν επιλέξετε να ακολουθήσετε στη ζωή σας».

Ο κ. Ρήγας εξήρε την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα του πληρώματος καθώς και την πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΝ «για την επαφή των μαθητών, ίσως και αυριανών στελεχών, με το Πολεμικό Ναυτικό. Αποτελεί μια περιοδεία, μια ενημέρωση, μια γνωριμία με τα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Είναι ένα ταξίδι και μια προσπάθεια διαφορετική από αυτό που κάνουν πάντα οι Ένοπλες Δυνάμεις».

Τον Αρχηγό ΓΕΝ συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή