Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Το νέο του ξενοδοχείο στην Ουάσιγκτον εγκαινίασε ο Τραμπ

Σύντομη ανάπαυλα από την προεκλογική εκστρατεία για τον Λευκό Οίκο προκειμένου να εγκαινιάσει το νέο του ξενοδοχείο στην Ουάσιγκτον έκανε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η Χίλαρι Κλίντον συνέχισε την εκστρατεία της στην Φλόριντα, την Πολιτεία που ίσως της ανοίξει την πόρτα του Λευκού Οίκου.

Αν και προχθές Τρίτη, ο Ρεπουμπλικανός επιχειρηματίας προσέθεσε μια ακόμη στάση στην προεκλογική του εκστρατεία οργανώνοντας μια εκδήλωση σε ένα από τα γήπεδα γκολφ του στην Φλόριντα, η χθεσινή του παρουσία στην Ουάσιγκτον, μια πόλη κατά μεγάλη πλειονότητα Δημοκρατική, προκάλεσε έκπληξη, την ώρα μάλιστα που ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να χάσει ούτε ένα λεπτό εάν θέλει να επιδιώξει να ανατρέψει τις άσχημες για εκείνον δημοσκοπήσεις, μόλις 13 ημέρες πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

«Πρόκειται για μια σύντομη διακοπή» δήλωσε η διευθύντρια της εκστρατείας του Κελιάν Κόνγουεϊ, υπογραμμίζοντας πως εδώ και δυόμισι ημέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν αδιάλειπτα σε προεκλογική εκστρατεία στην Φλόριντα, όπου πραγματοποίησε 12 προεκλογικές συγκεντρώσεις. Αργότερα απόψε θα μεταβεί στη Βόρεια Καρολίνα, άλλη μια Πολιτεία κλειδί, κατόπιν αύριο στο Οχάιο, προτού πάει στο Νιου Χαμσάιρ και το Μέιν, πρόσθεσε η ίδια.

Η Κόνγουεϊ επισήμανε επιπλέον στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι το ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον, ένα παλάτι με 263 δωμάτια στην καρδιά της αμερικανικής πρωτεύουσας, ολοκληρώθηκε «κάτω από τον προϋπολογισμό του, αλλά μπροστά στον προγραμματισμό του. Υπενθυμίζει στην Αμερική ότι επιδιορθώνει τα πράγματα και οικοδομεί άλλα πράγματα» πρόσθεσε η ίδια, όπως ακριβώς και ο γιος του Τραμπ, Έρικ, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

«Κάτω από τον προϋπολογισμό, μπροστά στον προγραμματισμό» έγραφε επίσης ένα πανό στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου.

«Το μοναδικό πράγμα που κανείς δεν μπορεί να πει για τον Ντόναλντ Τραμπ, είναι ότι δεν βρίσκεται όλες τις ώρες σε εκστρατεία, για να μιλήσει απευθείας στους ψηφοφόρους» πρόσθεσε η επικεφαλής της ομάδας του.

Η Κελιάν Κόνγουεϊ υπογράμμισε στο NBC ότι η Χίλαρι Κλίντον βρήκε τον χρόνο χθες το βράδυ να εμφανιστεί σε μια συναυλία της Βρετανίδας τραγουδίστριας Αντέλ στο Μαϊάμι κι ότι κανείς δεν βρήκε τίποτα να της προσάψει, θεωρώντας αντίθετα πως «είναι ωραίο».

Δημοσκόπηση υπέρ του Τραμπ στην Φλόριντα

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στον Λευκό Οίκο γιόρτασε χθες τα 69α γενέθλιά της και συνεχίζει την προεκλογική της εκστρατεία στην Φλόριντα, με πρώτο σταθμό σήμερα στο δυτικό Παλμ Μπιτς.

Μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε δίνει προβάδισμα στον Ντόναλντ Τραμπ, αν και εντός του περιθωρίου λάθους. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Bloomberg ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εξασφαλίζει ποσοστό 45% στην πρόθεση ψήφου έναντι 43% για την Κλίντον. Την ίδια ώρα ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον λαμβάνει ποσοστό 4% και η Τζιλ Στάιν του κόμματος των Πρασίνων 2%.

Η Κελιάν Κόνγουεϊ παραδέχθηκε  ότι εάν ο μεγιστάνας έχανε την Φλόριντα, ο δρόμος προς τον Λευκό Οίκο θα είναι «πολύ δυσκολότερος (…). Όμως εμείς θα κερδίσουμε την Φλόριντα» επιβεβαίωσε η ίδια.

Αυτή η Πολιτεία στο νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, το 23% του πληθυσμού της οποίας είναι ισπανόφωνο, αποτελεί το τζακπότ μεταξύ των περίπου δέκα πολιτειών κλειδιών όπου θα κριθούν οι εκλογές. Εκεί εκλέγονται 29 μεγάλοι εκλέκτορες εκ των 270 που απαιτούνται για να επικρατήσει κανείς στις προεδρικές εκλογές. Χωρίς την Φλόριντα, μοιάζει αδύνατο ο Τραμπ να συγκεντρώσει αυτούς του 270 εκλέκτορες.

Ο μέσος όρος των τελευταίων δημοσκοπήσεων όπως τον υπολόγισε ο ιστότοπος Real Clear Politics δείχνει ότι το προβάδισμα της Κλίντον έχει καταγράψει μικρή μείωση, με 46,4% στην πρόθεση ψήφου έναντι 44,8% για τον Τραμπ.

Με την ψηφοφορία να έχει ξεκινήσει στην Φλόριντα, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Προχθές, επισκέφθηκε τα πλατό του ισπανόφωνου τηλεοπτικού δικτύου Univision, όπου παραχώρησε μια συνέντευξη (στα αγγλικά), ενώ στο τέλος δεν δίστασε να λικνιστεί στους ρυθμούς της σάλσα με τον παρουσιαστή Ραούλ ντε Μολίνα δίπλα σε μια τεράστια τούρτα γενεθλίων προς τιμή της.


Πηγή