Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Το προσφυγικό και τα έργα υποδομής στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα – Τζιτζικώστα

Θέματα σχετικά με τo προσφυγικό και τα έργα υποδομής της Κεντρικής Μακεδονίας, έθεσε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ότι αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την εφαρμογή του αναλογικού επιμερισμού των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση της Κεντρικής Μακεδονίας και τη συμμετοχή περιφερειών και δήμων στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας (παρακάμψεις Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών), έργο που σύμφωνα με την Περιφέρεια είναι ώριμο για την άμεση ένταξή του στο τομεακό επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η προόδος υλοποίησης του ΕΣΠΑ στους τομείς υγείας, επιχειρηματικότητας και αγροτικής ανάπτυξης και τα αντιπλημμυρικά έργα και η αποκατάσταση ζημιών σε πληγείσες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την καθιέρωση ειδικής ζώνης φορολόγησης (flat tax rate) 10% στην Κεντρική Μακεδονία για τις νεοφυείς επιχειρήσεις καινοτομίας και νέων τεχνολογιών.

 


Πηγή