Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Το προσωπικό δράμα που βιώνει ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας

Το προσωπικό δράμα που βιώνει ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε έκανε γνωστό χθες ότι πρόσφατα έχασε την ηλικιωμένη μητέρα του και δεν είχε καταφέρει να την επισκεφθεί τις εβδομάδες πριν από τον θάνατό της, λόγω της καραντίνας.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε σε μια περίοδο που στη Βρετανία έχει ξεσπάσει πολιτική θύελλα επειδή ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο Ντόμινικ Κάμινγκς, αγνόησε την απαγόρευση μετακινήσεων και ταξίδεψε σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από το Λονδίνο, μέχρι το σπίτι των γονιών του, μολονότι φοβόταν ότι είχε προσβληθεί από την Covid-19.

Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ρούτε δεν μπόρεσε να επισκεφθεί την 96χρονη μητέρα του επί εβδομάδες, πριν από τον θάνατό της.

Η Μίκε Ρούτε-Ντίλινγκ ζούσε εδώ και πολλά χρόνια σε έναν οίκο ευγηρίας στη Χάγη. Άφησε την τελευταία της πνοή στις 13 Μαΐου και ο θάνατός της δεν σχετίζεται με την πανδημία.

Ένας εκπρόσωπος του Ολλανδού πρωθυπουργού, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι ο Ρούτε τηρούσε «όλες τις οδηγίες» που εφαρμόστηκαν στη χώρα για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Την Τετάρτη 13 Μαΐου, η αγαπημένη μας, η αγαπημένη μου μητέρα, Μίκε Ρούτε-Ντίλιγκ, πέθανε σε ηλικία 96 ετών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός.

Στην Ολλανδία οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας είχαν απαγορευτεί από τις 20 Μαρτίου. Από την Δευτέρα, σε ορισμένα από αυτά τα ιδρύματα επιτρέπονται και πάλι, ενώ η απαγόρευση θα αρθεί για όλους τους οίκους ευγηρίας στις 15 Ιουνίου.


Πηγή