Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που κατάλαβα ότι δεν έχω πεθάνει», λέει 29χρονη επιβάτης

Συγκλονίζει η μαρτυρία της 29χρονης Ελευθερίας Δρίγκα, η οποία ήταν επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι στα Τέμπη.

H 29χρονη μίλησε στον Alpha για τα δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει ο εκτροχιασμός του βαγονιού, ενώ σημείωσε πως «δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν κατάλαβα ότι δεν έχω πεθάνει».

«Έπεσε στο πλάι το βαγόνι, μαύρος καπνός, σπινθήρες»

«Έγιναν όλα ακαριαία αλλά αυτά τα δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει η κίνηση του βαγονιού μετά τη σύγκρουση, δεν μετρούσαν σαν δευτερόλεπτα, μετρούσαν σαν ώρες. Έπεσε στο πλάι το βαγόνι, μαύρος καπνός, σπινθήρες. Όταν σταμάτησε όλο αυτό και καταλάβαμε ότι είμαστε ζωντανοί (η ίδια και δύο φίλοι της) προσπαθούσαμε να καταλάβουμε από θα βγούμε, αν μπορούμε να βγούμε. Έβγαλα τα κεφάλι μου από το παράθυρο που ήταν ακριβώς από πάνω μου, έτσι όπως είχε μετατοπιστεί το βαγόνι, πιάστηκα εκεί για να πάρω αέρα», ανέφερε η 29χρονη.

Και συνέχισε: «Αν δεν ήταν τα δύο παιδιά που ήταν μαζί μου στο κουπέ, που ήταν ψύχραιμα και άκουγαν άλλους ανθρώπους να φωνάζουν ότι πρέπει να φύγουμε γιατί έρχεται η φωτιά εδώ, μάλλον εγώ θα είχα μείνει εκεί, να νομίζω πως αυτό που κάνω είναι το σωστό. Βγήκαμε, δεν συνειδητοποιήσαμε τι είχε συμβεί. Ήμουν σε απόλυτο σοκ, το μόνο που με ενδιέφερε είναι να μείνω ζωντανή».

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν κατάλαβα ότι δεν έχω πεθάνει»

Ακόμη, δήλωσε πως «είχα εγκαύματα τα οποία τα είχα αντιληφθεί, ωστόσο εκείνη την ώρα το μόνο που με ένοιαζε είναι πως έφτυνα αίμα και δεν ήξερα πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή μου. Εκείνη τη στιγμή, η αδρεναλίνη είναι τόσο μεγάλη, που δεν καταλαβαίνεις πόνο. Όταν πλέον είχε σταματήσει ο εκτροχιασμός του τρένου, δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν κατάλαβα ότι δεν έχω πεθάνει».

Δείτε το βίντεο:


Πηγή