Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τραγωδία στη Βραζιλία: 7 νεκροί και 3 αγνοούμενοι που καταπλακώθηκαν από τμήμα φαραγγιού [συγκλονιστικό βίντεο] | ΚΟΣΜΟΣ

Επτά νεκροί και τρεις αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της πτώσης τμήματος απόκρημνου φαραγγιού πάνω σε σκάφη σε λίμνη της Βραζιλίας.

Εκτός από τους επιβεβαιωμένους επτά νεκρούς και τους τρεις αγνοούμενους, άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σοβαρά από την αποκόλληση και την πτώση μέρους του φυσικού αυτού τοίχου από βράχια, που συνέθλιψε τουριστικά πλεούμενα κοντά σε καταρράκτη. Το τραγικό περιστατικό συνέβη το Σάββατο (8/1) σε λίμνη της νοτιοανατολικής Βραζιλίας, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής.

Πελώριο κομμάτι του επιβλητικού όγκου βράχων ξαφνικά αποκολλήθηκε από το φαράγγι και έπεσε πάνω σε σκάφη που έπλεαν στα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης Φούρνας, στην περιοχή Καπιτόλιου, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις.

Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου αρνήθηκε τη βοήθεια της Αργεντινής

Πλημμύρες στη Βραζιλία: Τους 20 έφτασαν οι νεκροί, σχεδόν 63.000 οι εκτοπισμένοι [βίντεο]

Σε συγκλονιστικά βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, ακούει κανείς τις κραυγές πανικού των τουριστών, καθώς ο πελώριος όγκος βράχων πέφτει στο νερό, συνθλίβοντας τρία πλεούμενα.

Σύμφωνα με τις βραζιλιάνικες Αρχές, αγνοούνται τρεις άνθρωποι, ωστόσο άλλοι που εκφράζονταν φόβοι πως επίσης αγνοούνταν βρέθηκαν χάρη στα κινητά τους τηλέφωνα. Στη λίμνη αναπτύχθηκαν δύτες για να ψάξουν τα θύματα.

Αρκετοί τραυματίες υπέστησαν κατάγματα -ένα από τα θύματα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο, έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Άλλοι 23 άνθρωποι χρειάστηκαν φροντίδες για ελαφρύτερους τραυματισμούς, σύμφωνα με τις Aρχές.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, που μοιράστηκε κάποια από τα βίντεο του δυστυχήματος μέσω των λογαριασμών του στα social media, εξήρε τις προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο, από τη στιγμή που «έγινε η ατυχής καταστροφή», έσπευσε επιτόπου, «διέσωσε θύματα και διακόμισε τραυματίες» σε νοσοκομεία.

Στην περιοχή σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάτι που ενδέχεται να προκάλεσε την αποκόλληση του τμήματος του φαραγγιού. Επίσης, χθες (8/1), τάφρος υπερχείλισε σε μεταλλείο σιδήρου 300 χιλιόμετρα ανατολικότερα, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο εθνική οδός.


Πηγή